Artikelen

Artikelen overzicht

TA: ‘Heineken of ArcelorMittal?’

De vakantieperiode is weer aangebroken. De zon schijnt, de terrasjes zitten vol, het is weer hoogconjunctuur in de economie, dus alle excuses zijn aanwezig om lekker uit eten te gaan en een heerlijk helder Heineken te tappen.

Lees verder

Europese beurzen openen vlak in aanloop naar cijferseizoen

De kwartaalresultaten van de Amerikaanse grootbanken werden afgelopen vrijdag matig ontvangen. De Europese indices beginnen vlak aan de nieuwe beursweek in aanloop naar het cijferseizoen. Verder kijken beleggers met een schuin oog naar de topontmoeting van Trump en Poetin in de Finse hoofdstad Helsinki.

Lees verder

TA: ‘Mastercard laat Nasdaq-100 achter zich’

Het is, gelet op de handelsoorlog, voor velen verbazingwekkend hoe sterk beleggers zich in Wall Street houden. Dat geldt in het bijzonder voor de Nasdaq-100 index, die op een hoogste slotstand ooit eindigde. Wist u dat het aandeel Mastercard beter presteert dan de Nasdaq-100 index? Lees het in deze TA van Edward Loef.

Lees verder

Nasdaq-100 op een all-time high

Beleggers schudden de handelszorgen van zich af en de Nasdaq-100 zet zelfs een nieuwe all-time high op de borden. Verder wordt er uitgekeken naar de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase, Wells Fargo en Citigroup. Lees dit en meer in de LYNX Morning Call.

Lees verder

TA: ‘Amerikaanse aandelentracker trekt de kar’

De handelsoorlog tussen de VS en China houdt elke belegger dagelijks bezig. Beursexperts maken zich hier steeds meer zorgen over. Maar wie kijkt naar de koersgrafiek van iShares MSCI North America UCITS ETF (tickersymbool ‘INAA’), vraagt zich af waarom al die zorgen? De opgaande trend is toch intact?

Lees verder

Profiteren van een oplopende rente? De BUXL groeit harder dan de BUXUS!

Door de vergrijzing in Europa is er veel vraag naar veilige lange staatsobligaties. Die zijn echter zo duur, dat ze de komende 30 jaar bij elkaar maar 30% rente gaan betalen bij de huidige koers. Als u de tijd heeft en denkt dat deze collectieve gekte ten einde komt, dan heeft Rob Stuiver een uitkomst voor u.

Lees verder

De beste vastgoedfondsen op de beurs

De huizenmarkt trekt weer aan nadat het nog niet lang geleden onder water stond. Door de lage rente is vastgoed een aantrekkelijk alternatief met een significant hoger rendement dan de spaarrekening. Wubbe Bos geeft u zijn visie over de beste vastgoedfondsen van dit moment.

Lees verder

Onzekerheid blijft aanhouden; olieprijs kent grootste verlies in 2 jaar

De handelsoorlog zorgde voor een negatief sentimenten op de beurzen. Overigens viel ook de olieprijs hard onderuit. U leest dit en meer in de LYNX Morning Call van Jelle van Barneveld.

Lees verder

TA: ‘Bund future richting weerstand’

Het termijncontract op de 10-jarige Duitse staatslening (beter bekend als de Bund future) staat sinds twee jaar onder druk. Vanaf het dieptepunt in maart dit jaar keert de belangstelling terug. Is dit typisch vluchtgedrag of een tijdelijke reactie?

Lees verder

Onrust op financiële markten om handelsoorlog

De angst op de aandelenmarkten is weer teruggekeerd nadat de Amerikaanse regering gisteravond een lijst publiceerde met Chinese producten waarvoor zij de importheffingen met 10 procent wil verhogen. 

Lees verder