Artikelen

Artikelen overzicht

TA: ‘Randstad Holding beursbarometer?’

De economische berichtgeving in de media begin dit jaar kwam superlatieven tekort om de gunstige groeicijfers onder de aandacht te krijgen. Het is dan wel eigenaardig dat het aandeel Randstad de afgelopen 12 maanden op en neer dobbert zonder echte vooruitgang te boeken. Edward Loef neemt het aandeel onder de loep.

Lees verder

Lopen onderhandelingen tussen VS en China spaak?

Gisteren reageerden de Amerikaanse beurzen op de stroef lopende onderhandelingsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. President Donald Trump gaf donderdag aan dat hij twijfelt of de onderhandelingen over de handelsbetrekkingen succesvol zullen verlopen. Lees dit en meer in de LYNX Morning Call.

Lees verder

TA: ‘Speculatieve bullish signalen’

De aanhoudende opmars in de Nederlandse aandelenindex zet steeds meer beleggers aan om weer in aandelen te stappen. Voor hen die onbevreesd op zoek zijn naar koopkansen, is een verwijzing naar de aandelen Altice en IBM nu wellicht opportuun. Lees dit en meer in de LYNX Technische Analyse.

Lees verder

Rente overstijgt psychologische 3%

De beurzen op Wall Street kenden gisteren een lichte stijging met de retailsector als koploper. Verder bleef de yield op het 10-jaars staatspapier in de VS oplopen en brak het percentage door het psychologische niveau van 3% heen. Wat betekent dit voor de rest van de markt? U leest het in de LYNX Morning Call.

Lees verder

TA: ‘Fibonacci-toppen in Wall Street?’

Significante koerstoppen in beurskoersen worden in de regel gemaakt bij een maximaal FOMO-gevoel. Omdat iedereen heeft gekocht, is er niemand meer over om de beurskoersen verder omhoog te stuwen. Als de markt dan plotseling bezwijkt, raakt de markt opeens meer gevoelig voor aandachttrekkend verslechterend nieuws.

Lees verder

Amerikaanse rente op hoogste niveau sinds 2011

In de Verenigde Staten sloten de toonaangevende indices gisteren met rode cijfers. Amerikaanse beleggers aanschouwden hoe de Amerikaanse 10-jaars rente een recordniveau bereikte sinds 2011. Ook wereldwijd wordt de rente nauwlettend in de gaten gehouden. Lees dit en meer in de LYNX Morning Call.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: iShares Nasdaq US Biotechnology (BTEC)

De biotechaandelen in de VS zijn recentelijk weer gestegen. Aan het begin van het jaar kon er een mooie rally worden gestart, maar deze verdween weer snel samen met de zwakte op Wall Street. Momenteel bevindt de trend zich in een neutrale koopfase. Hoe speelt u hier slim op in?

Lees verder

TA: ‘Wat is er nog goedkoop?’

Als u als aandelenbelegger last heeft van ‘piekangst’, ga dan op zoek naar aandelen die fors zijn gedaald en nabij steunniveaus belanden. Wie bijvoorbeeld nu in aandelen Colgate Palmolive (tickersymbool ‘CL’) stapt, kan straks wellicht een stralende glimlach tevoorschijn toveren.

Lees verder

Relatie Trump en Xi biedt bedrijven perspectief

Waar de relatie tussen China en de VS enkele weken geleden nog onder hoogspanning stond, lijkt het erop dat Trump en Xi inmiddels erg goed door één deur kunnen. De goede relatie tussen de twee zorgt ervoor dat ook bedrijven in de export weer omhoog kunnen kijken. U leest dit en meer in de LYNX Morning Call.

Lees verder

TA: ‘Tips bij LYNX thuisbezorgd’

Er is in de afgelopen weken regelmatig in de financiële media geschreven over de beurswijsheid ‘Sell in May’. Het gezegde luidt vervolgens ‘go away, but remember be back in September’. Hoe komt u als belegger de ‘statistische, matige’ zomermaanden door? Voor inspiratie kunt u altijd bij Edward Loef terecht.

Lees verder