Artikelen

Artikelen overzicht

Technische analyse AEX – Nederlandse beurs nog slechts 1,1% verwijderd van top 2018

Technische analyse AEX: De stieren houden het heft in handen en de Amsterdamse beurs nadert inmiddels de top van 2018. Kan de AEX-index uitbreken?

Lees verder

TA: ‘Ahold Delhaize test steun, Alphabet test weerstand’

Ahold Delhaize gaat al sinds vorig jaar in tegenovergestelde richting ten opzichte van de AEX. De AEX plust dit jaar terwijl Ahold is gezakt. Hoe gaat het technisch?

Lees verder

Ichimoku Cloud indicator uitgelegd | Technische analyse

De Ichimoku indicator is een technische indicator die u kan helpen met het nemen van beleggingsbeslissingen. In dit artikel wordt de indicator uitgelegd.

Lees verder

Netflix & olie schieten omhoog, kleine bedrijven blijven achter

Olie schiet omhoog nu de VS de sancties op Iran wil verzwaren. Koers Apple & Netflix stijgt ondanks sterkere concurrentie.

Lees verder

Succesvolle IPO’s laten Wall Street met winst Pasen vieren

De beursgangen van Pinterest en Zoom werden goed ontvangen door beleggers. Nintendo ging in Japan door het dak na een goedgekeurde samenwerking met Tencent.

Lees verder

TA: ‘Boeing opnieuw omlaag?’

De daling van het aandeel Boeing vorige maand werd toegeschreven aan twee vliegtuigrampen kort na elkaar met het toestel 737 MAX. Hoe gaat de koers nu?

Lees verder

Technische analyse DAX | Duitse beurs bevestigt de stijgende trend

De DAX index is boven de recente koerstop gebroken waarmee de stijgende trend wordt hervat. Tot welk niveau kan de Duitse beurs nu nog stijgen?

Lees verder

Verwachtingen koers ASML lopen op: Een analyse

De koers van ASML loopt op en profiteert van het sentiment op de beurs. Beleggers zijn tevreden met de resultaten, maar deze waren minder dan vorig jaar.

Lees verder

Gezondheidssector staat onder druk & Focus op kwartaalcijfers

De gezondheidssector krijgt klappen op Wall Street. Bernie Sander komt met een voorstel dat niet goed zou zijn voor bedrijven in deze sector.

Lees verder

TA: ‘Ajax versus Juventus’

Ajax plaatste zich gisteren ten koste van Juventus voor de halve finale van de Champions League. Hoe gaat het met beide aandelen als ze tegenover elkaar staan?

Lees verder