Artikelen

Artikelen overzicht

Met opties inspelen op herstel Fugro

De olieprijs wist de afgelopen tijd op hoog niveau te consolideren. Vanwege het wegvallen van Iraanse olie door de Amerikaanse sancties, liggen verdere prijsstijgingen mogelijk in het verschiet. In dit artikel laat Justin Blekemolen zien hoe u met opties kunt inspelen op een stijging van het aandeel Fugro.

Lees verder

TA: ‘EUR/USD op z’n kop’

Deze week komen op dinsdag 25 en woensdag 26 september de leden van de Federal Open Market Committee van het Amerikaanse stelsel van centrale banken weer bij elkaar. En iedereen kijkt weer uit naar de volgende stap in een serie van verwachte renteverhogingen. Wat betekent dit voor het valutapaar EUR/USD?

Lees verder

Olie in trek & nieuwe handelstarieven tussen China en de VS van kracht

De olieprijs is bezig aan een sterke opmars en is dit jaar al 38% gestegen. Bedrijven in deze sector weten hier echter nog nauwelijks van te profiteren. De handelstarieven tussen China en de VS gaan vandaag in. De beurzen in Azië reageren hier verdeeld op, terwijl de futures in Europa op een lagere opening wijzen.

Lees verder

TA: ‘Randstad over het randje’

Het gaat goed met de Nederlandse economie. Als het goed gaat met de economie, dan moet het ook goed gaan met de uitzendorganisaties. Hierover rijzen twijfels, want het aandeel Randstad Holding schiet over de rand. Edward Loef analyseert dit aandeel, de Dow Jones Industrials Average en de AEX.

Lees verder

Beurzen breken uit, maar Brexit blijft een heet hangijzer

De stemming op de beurzen is uitstekend. Ondanks de verdere handelssancties weet de Chinese beurs uit haar dalende trend te breken. Bekijk het in de nieuwe LYNX Weekupdate.

Lees verder

Beurzen VS stijgen tot ongekende hoogtes, Europa begint inhaalrace

De beurzen in de VS hebben wederom een all-time high op de borden gezet. De AEX-index is technisch sterk verbeterd en Europa lijkt dan ook aan een inhaalrace te zijn begonnen. Ook in China gingen de beurzen fors hoger het weekend in, nu de handelszorgen steeds meer naar de achtergrond lijken te verdwijnen.

Lees verder

TA: ‘Amerikaanse nachtmerrie-aandelen’

Zakenzender CNBC berichtte een maand geleden dat de verkopen van de Amerikaanse ‘U.S. single-family homes’ onverwacht waren gedaald naar een 9-maands dieptepunt. De oorzaak? Stijgende kosten van bouwmaterialen en tekort aan personeel. Wat zegt de technische analyse hierover? Edward Loef vertelt het.

Lees verder

Heeft het aandeel Fugro de bodem gevonden?

Fugro blijft een ontzettend populair aandeel op het Damrak. Het bedrijf heeft het de laatste jaren lastig gehad en dat is ook terug te zien in de koers. In dit artikel bekijkt Justin Blekemolen of het aandeel Fugro inmiddels zijn bodem heeft gevonden.

Lees verder

Gesprek van de dag: de koers van het aandeel Tilray (TLRY)

De koers van het aandeel Tilray (TLRY) is snel gestegen en vroege investeerders zitten op enorme winsten. Gisteren verdubbelde het aandeel bijna, om te eindigen op +38%. Met dit soort schommelingen is het aandeel interessant voor speculanten. De markt voor cannabis staat immers nog in de kinderschoenen en is risicovol.

Lees verder

Flipperkast neemt aandelenkoersen over

Gisteren waren er grote schommelingen op de beurs te vinden. Het Nederlandse Pharming ging hard onderuit na een teleurstellende beoordeling van de FDA en TomTom had nog steeds last van het verlies van klant Renault-Nissan. In de VS kwam de cannabisgekte in een hogere versnelling met dank aan het aandeel Tilray.

Lees verder