Artikelen

Artikelen overzicht

TA: ‘MACD-verkoopalert Europese aandelen’

De Moving Average Convergence Divergence (MACD) Indicator waarschuwt de Europese aandelenbelegger voor verkoopdruk in de komende maanden. U leest dit en meer in de technische analyse van Edward Loef.

Lees verder

Beleggers in paniek nu volgende fase handelsoorlog ingaat

Met zijn onvoorspelbare beleid zorgde Trump gisteren andermaal voor een bloedrode dag op de beurzen wereldwijd. Terwijl de Dow Jones zich weer officieel in de correctiemodus bevindt, verloren de Aziatische beurzen tot bijna 5%. Wat betekent dit geweld voor onze AEX-index?

Lees verder

Aandeel Shell; kunnen beleggers komende jaren blijven genieten van dit aandeel?

Het aandeel Shell is in rustiger vaarwater terechtgekomen. Het is nog slechts twee jaar terug dat beleggers begonnen te twijfelen aan het voortbestaan van de onderneming. Dit leidde destijds tot een flinke sell-off. Inmiddels is het aandeel flink hersteld en heeft ook de olieprijs de weg omhoog gevonden.

Lees verder

Beurzen reageren negatief op renteverwachting 2019 en 2020

De beurzen gaan vanochtend een lagere opening tegemoet als gevolg van de woorden van Fed-voozitter Powell. Hij stelde gisteren hogere renteverwachtingen voor 2019 en 2020. De aankondiging leidt tot zorgen bij beleggers. Lees dit en meer in de LYNX Morning Call.

Lees verder

TA: ‘Wat de grafieken ons vertellen’

Als deze publicatie online staat, is nog niet bekend hoe Wall Street reageert op het Fed-besluit. Wie wil gokken, moet zichzelf grenzen stellen.

Lees verder

Technologiesector in de hoek waar de klappen vallen

Terwijl de technologiesector al jarenlang in positieve zin in de schijnwerpers staan, is het afgelopen week even anders. De gehele sector ligt onder druk als gevolg van het schandaal bij Facebook.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: ETFS Crude Oil (CRUDP)

Sinds halverwege 2017 is de olieprijs uit een langdurige neergaande trend gebroken. Sindsdien is de koers van het zwarte goud met meer dan 40% gestegen. Hoe speelt u hier op in?

Lees verder

Gaat de Fed 4 renteverhogingen aankondigen?

Ondanks dat het aandeel Facebook de daling gisteren voortzette, wisten de indices op Wall Street licht te herstellen. Vandaag staat de handel in het teken van de Federal Reserve. Zorgt de kersverse Fed-voorzitter Powell wellicht voor een verrassing?

Lees verder

TA: ‘Ontmaskerd en ontgoocheld’

De ontmaskering van Facebook kan het begin zijn van meer ontgoochelingen. Waarom? U leest het in de LYNX Technische Analyse van Edward Loef.

Lees verder

Uitslaande brandverzekering voor 0,7% per jaar

Het kopen van een putoptie onder uw aandelen wordt ook wel vergeleken met het kopen van een brandverzekering. Vanaf de uitoefenprijs bent u beschermd tegen een verdere daling van uw aandelen. Is zo'n "brandverzekering" op de AEX het overwegen waard?

Lees verder