Artikelen

Artikelen overzicht

Dollar onder druk na nieuwe rentestap Fed

Ondanks een nieuwe renteverhoging van de Federal Reserve gisteren, lag de Amerikaanse dollar vandaag onder druk ten opzichte van de euro.

Lees verder

Uranium terug in belangstelling

In het webinar van gisteren zag u een grafiek van de MSCI Korea Index. In de Koreaanse regio hangen nucleaire spanningen die in 2018 kunnen ontploffen.

Lees verder

De ETF TIP van de Week: Global FTSE Greece 20 ETF (GREK)

De Griekse aandelenmarkt is één van de meest volatiele markten ter wereld. Toch is op lange termijn vaak een solide trend te vinden. Hoe speelt u hierop in?

Lees verder

Kalme opening AEX door storing Eurex

Terwijl beleggers in afwachting zijn van het rentebesluit in de VS, gaat Europa een hele kalme opening tegemoet. Eurex heeft te kampen met een storing.

Lees verder

Sluitingstransactie callspread AEX-index

Roy kiest voor zekerheid en verzilvert een mooie winst op zijn optiecombinatie. Met de aankomende rentebesluiten wil hij het risico op een tegenvaller niet nemen.

Lees verder

AEX zet rally voort na opwaartse uitbraak

Ondanks een zwak beeld in Azië, gaat de AEX een hogere opening tegemoet. Het overnamebod op Gemalto geeft hierbij een zetje in de juiste richting.

Lees verder

TA: ‘Koershiaten in Arcadis en BAM Groep’

Koersgaten in grafieken vertellen beleggers een belangrijk verhaal. We zien dit fenomeen nu in het aandeel Arcadis, Bam Groep en ook in de AEX-index.

Lees verder

US beurzen omhoog in aanloop rentebesluit & bitcoin future beschikbaar

Beurzen lopen verder op in aanloop van het rentebesluit van aankomende woensdag. CBOE is gestart met het aanbieden de eerste bitcoin future.

Lees verder

Goud zwak, renteverhoging in aantocht?

Gisteren leverde de goudprijs wederom in. Heeft dit te maken met het FED rentebesluit van volgende week? Lees meer in de LYNX Morning Call.

Lees verder

Ligt toename volatiliteit op de loer?

Positieve Amerikaanse futures geven Europa een steun in de rug. Wel ligt toenemende volatiliteit op de loer nu het karakter van de markt langzaam verandert.

Lees verder