Artikelen

Artikelen overzicht

TA: ‘ThyssenKrupp weer in de lift’

Een gezegde op de beurs was vroeger dat bodemplukkers vaak eindigen als katoenplukkers. Beleggers die laag denken te kopen lopen het risico dat een dalende trend zich voortzet.

Lees verder

Beleggers wachten op Fed & olieprijs koerst hoger dankzij OPEC

Beleggers doen het rustig aan in aanloop naar de tweedaagse rentevergadering van de Fed. Morgen zal de centrale bank meer duidelijkheid verschaffen.

Lees verder

TA: ‘Adyen en IMCD technisch bekeken’

De aandelen van kabelbedrijf Altice en verlichtingsbedrijf Signify verlaten de Nederlandse hoofdindex. De aandelen van betalingsverwerker Adyen en de chemicaliën-handelaar IMCD promoveerden vandaag tot de samenstelling van de AEX-index.

Lees verder

Technische analyse AEX – AEX breekt uit + Elliott Wave analyse

Technische analyse AEX: De Amsterdamse beurs is op korte termijn uitgebroken maar mist toch nog wat overtuiging. We passen de Elliott Wave theorie toe op de lange termijn grafiek.

Lees verder

Technologiesector leidt beurzen omhoog & China pleit voor grotere rol van aandelenmarkten

De technologiesector leidt beurzen omhoog richting de toppen van vorig jaar. China pleit voor een grotere rol van aandelen- en obligatiemarkten.

Lees verder

TA: ‘Over de dood en stokbrood’

Op 11 maart werd het aandeel van de Amerikaanse vliegtuigbouwer ‘Boeing’ (BA) technisch beoordeeld. De beurskoers opende afgelopen maandag fors lager.

Lees verder

Volkswagen zet vol in op elektrisch rijden

Volkswagen zet vol in op elektrisch rijden. De koers van het aandeel Volkswagen heeft nog een lange weg te gaan na de tegenslagen van de afgelopen jaren.

Lees verder

Trump optimistisch over handelsdeal met China & dreigt met maatregelen tegen EU

Trump is optimistisch over een handelsdeal met China maar dreigt ondertussen met maatregelen tegen de EU als zij niet bereidt zijn te onderhandelen.

Lees verder

TA: ‘Opwaartse koersuitbraken’

Vandaag wordt er veel aandacht geschonken aan ‘de nieuwe jaartop’ vandaag in de AEX-index. Het valt echter nog te bezien hoelang de slingers blijven hangen.

Lees verder

Technische analyse DAX | Duitse beurs wacht op uitbraak

De DAX index is de afgelopen dagen weer opgeveerd maar noteert nog altijd onder het weerstandsniveau rond de 11.700 punten. Enkel bij een uitbraak hierboven verbetert het technische beeld.

Lees verder