Artikelen

Artikelen overzicht

TA: ‘FANG crash alert!’

De aanhef van deze technische analyse blog is bewust gekozen. Hedenavond om 20.00 uur organiseert LYNX een masterclass, met als thema ‘U vraagt, wij draaien; bepaal de ideale optiestrategie met TA. Juist nu is het van belang om te kijken. In deze blog ziet u waarom!

Lees verder

Aandeel Facebook wijst FAANG de weg naar de afgrond

Het aandeel Facebook staat onder druk. Het aantal bezoekers stagneert en beleggers maken zich zorgen. De zorgen over strengere regelgeving, hogere belastingen en nep nieuws drukken het aandeel Facebook. De koers van het aandeel is de afgelopen jaren hard gestegen. Is de val van de koers een koopkans? Lees het bij LYNX.

Lees verder

FAANG door beren verscheurd & AEX zakt weg

De NASDAQ verloor gisteren ruim 3% van haar waarde. Dit werd mede veroorzaakt door stevige verliezen van Facebook, Apple en Nvidia. In Azië werden de beurzen opgeschikt door Nissan en de handelsoorlog. Door dit negatieve nieuws loopt de volatiliteit op en kunnen de mooie verhalen voor Thanksgiving ook weer in de kast.

Lees verder

TA: ‘Renault in de vangrail’

Het aandeel Renault opende vandaag op € 64,63 en raakte vervolgens in een slip waarbij de vangrail rond € 55,00 even kort werd aangetikt. In maart van dit jaar werd nog meer dan € 100 voor het aandeel betaald. Wat is er aan de hand en moet iemand anders achter het stuur plaatsnemen?

Lees verder

Macro in focus met brexit & de handelsoorlog tussen China en de VS

De traditioneel rustige week van Thanksgiving wordt dit jaar opgeschud door de brexit en de handelsoorlog. Beiden lijken steeds dichter bij de conclusie te komen. Bij de brexit spelen vooral interne Britse strubbelingen, terwijl de G20 mogelijk het overleg tussen China en de VS uit het slop kan trekken.

Lees verder

TA: ‘NVIDIA vereist visuele inspectie!’

Het Amerikaanse aandeel Nvidia Corp. (NVDA) publiceerde op 15 november nabeurs teleurstellende winstcijfers. De vooruitzichten voor het vierde kwartaal werden daarnaast neerwaarts bijgesteld. Dit is niet waar beleggers op hoopten. Het aandeel opende zojuist 19% onder de slotkoers van gisteren.

Lees verder

Brexit & Nvidia zetten de markten onder druk

De markten laten de afgelopen dagen grote intra day bewegingen zien. Het akkoord dat May met de EU sloot, leek dit hoofdstuk eindelijk te sluiten, maar verschillende ministers in het kabinet van May zijn in opstand gekomen.

Lees verder

Hotel California Brexit

In de VS lieten de aandelenmarkten een sterk herstel zien. In het Britse Parlement ging het er echter hard aan toe en meerdere ministers stapten op. Een conservatief sprak zelfs van een Hotel California Brexit en een motie van wantrouwen hangt nu boven het hoofd van de Britse premier Theresa May.

Lees verder

TA: ‘BIG BANG?’

Het leek te mooi om waar te zijn. De Britse premier Theresa May liet gisteren weten dat er steun was voor het conceptakkoord omtrent Brexit. Maar Brexit-minister Raab besloot hierop ontslag te nemen, andere bewindslieden volgden en de positie van May wankelt. De Big Ben luidt de noodklok.

Lees verder

De beste goudmijnaandelen van dit moment

De waarde van de aandelen van goudmijnen liggen er net als de goudprijs zwak bij. Toch zijn er wel enkele aandelen die mooie rendementen hebben laten zien. Is het alweer aantrekkelijk om te beleggen in goudmijnaandelen?

Lees verder