Artikelen

Artikelen overzicht

TA: ‘Brexit, Unilever en Royal Dutch’

In aanloop naar de ‘Brexit’-stemming zal menig politicus, CEO, CFO, fondsmanager en belegger zich afvragen wat er in de komende tijd zal gaan gebeuren.

Lees verder

Politiek vecht om aandacht met jaarcijfers

De eerste jaarcijfers van Citigroup werden zeer positief ontvangen en dit biedt hoop voor beleggers in banken en de rest van het jaarcijferseizoen. Toch blijft ook de politiek hardnekkig om aandacht vragen met vandaag een belangrijke brexit-stemming en de overheid in de VS die al 25 dagen gesloten is.

Lees verder

Beleggen in vastgoed via REITs

Huizenprijzen stijgen de pan uit en daarom zijn ook steeds meer mensen geïnteresseerd om te beleggen in vastgoed. REIT’s bieden beleggers een unieke beleggingsmogelijkheid met verschillende voordelen ten opzichte van klassieke vastgoedbeleggingen. Het hoge dividend rendement maken REIT's een aantrekkelijke investering.

Lees verder

De beste dividendaandelen uit de VS

Profiteren van de beste Amerikaanse dividendaandelen: om u te kunnen onderscheiden van de gemiddelde aandelenbelegger is het belangrijk om op constante basis een beter rendement te behalen dan indices zoals de AEX-index of de S&P 500-index.

Lees verder

TA: ‘Mayday, Mayday! ‘

Morgen komt het Britse parlement bijeen om te stemmen over de ‘Brexit deal’ van de Britse premier Theresa May. Deze stemming dreigt het Verenigd Koninkrijk in een constitutionele crisis te storten. Hoe het plot van deze klucht eindigt weet niemand, maar de valutamarkten anticiperen al.

Lees verder

Aandelen kopen? Waar moet u op letten?

U wilt als startende belegger aandelen kopen. Dan heeft u vast tal van vragen bij het opbouwen van een aandelenportefeuille. Wat moet u weten bij het kopen van aandelen? LYNX legt het in dit artikel uit.

Lees verder

Handelsoverschot China bepaalt het sentiment op de beurzen

De handel van en naar China is in de laatste maand van 2018 onverwacht afgenomen. Zowel de export als import namen onverwacht stevig af. Dit duidt duidelijk om lagere economische activiteit en zet de aandelenmarkten vandaag onder druk. De AEX kan aan dit sentiment niet ontkomen en staat lager.

Lees verder

TA: ‘Duitse rente hint op recessie’

Deze week maakte Het Financieele Dagblad bekend dat er een recessie dreigt in Duitsland nadat de industriële productie in november 4,7% lager uitviel ten opzichte van 2017. Dit nieuws volgde op een daling in de Duitse 10-jaars rente in de afgelopen 12 maanden. Wat kunnen beleggers hiermee?

Lees verder

Afstraffing Amerikaanse retailers & AEX nadert weerstand

Amerikaanse retailers werden gisteren hard afgestraft op Wall Street. Warenhuis Macy's kwam donderdag met een winstwaarschuwing. Bekijk in het in de LYNX Weekupdate.

Lees verder

Beleggers geven geen krimp om tegenvallende winkelverkopen

Retailers gingen gisteren hard onderuit op de Amerikaanse beurzen. Het kon beleggers weinig deren, want de indices gingen voor de 5e dag op rij hoger de dag uit. Woorden van Fed-voorzitter Powell over de stand van de Amerikaanse economie kon de pret eveneens niet drukken.

Lees verder