Aandeel ArcelorMittal onder druk na zwakke cijfers Salzgitter

Na het sterke begin van de maand februari, waar de koers van het aandeel ArcelorMittal zelfs een hoogtepunt van € 9 bereikt, begint de grootste staalproducent ter wereld het positieve momentum te verliezen.

Moeten beleggers zich zorgen maken vanwege de huidige terugval?

Of kan de huidige correctie juist voor een mooi instapmoment zorgen in het aandeel ArcelorMittal.

Sterke kwartaalcijfers

10 februari kwam staalgigant ArcelorMittal met uitstekende kwartaalcijfers die hoger uitkwamen dan de verwachting van analisten. Ook de outlook voor komend jaar werd door beleggers positief ontvangen.

In de dagen die volgden werd het aandeel ArcelorMittal beloond met een koersstijging van bijna 20%. Hiermee wordt de stijging sinds het dieptepunt van € 2,60 in februari 2016 voortgezet. Berekend vanaf dat dieptepunt tot de recente top op € 9, is de koers van ArcelorMittal in een jaar tijd met bijna 250% gestegen.

Omdat aandelen niet in een rechte lijn omhoog kunnen lopen, vindt op dit moment een welverdiende adempauze plaats. De koers is sinds de top van € 9 met ongeveer 10% gecorrigeerd. Ook vandaag ligt de staalsector weer onder druk na tegenvallende kwartaalcijfers van concurrent Salzgitter.

Zet de correctie in het aandeel Arcelormittal door?

Uiteraard zijn de cijfers van Salzgitter vele malen beter dan de resultaten over het jaar 2015. Omdat beleggers altijd vooruitkijken, is de koers hier al flink op vooruit gelopen en moet niet worden gekeken naar de resultaten van 2015, maar de huidige verwachtingen van analisten.

Door de recente stijging in staalaandelen zijn de verwachtingen hooggespannen. De omzet van Salzgitter over 2016 kwam uit op € 7,91 miljard, vergeleken een verwachting van € 8,16 miljard door analisten. Ook de outlook voor komend jaar viel tegen waardoor het aandeel 3% lager noteert.

Aandeel ArcelorMittal onder druk na zwakke cijfers Salzgitter

De matige resultaten zetten ook andere aandelen uit de staalsector onder druk. Mijns inziens zorgt een dergelijke correctie voor een mooi nieuw koopmoment in het aandeel ArcelorMittal. Zeker voor beleggers die reeds de boot hebben gemist. Deze groep beleggers snakken naar een kortstondige correctie om alsnog in te stappen.

Belangrijke koersniveaus

Op basis van technische analyse zijn enkele belangrijke niveaus in de grafiek van ArcelorMittal terug te vinden. Zelf wil ik graag instappen rond de koers van € 7,55, maar voordat het aandeel die koers bereikt, moet eerst nog een belangrijk steunniveau worden gebroken.

Het eerste steunniveau ligt op een koers van € 8,05. Zelf speel ik na dergelijke grote stijgingen iets meer op safe en wacht ik af tot de nog openstaande gap van 10 februari wordt gesloten. Dit gebeurt rond een koers van € 7,55.

De economie is eindelijk weer op stoom gekomen waardoor ik van mening ben dat het aandeel ArcelorMittal het ook in de komende jaren goed kan blijven doen. Toch wil ik niet op een te hoge koers meedoen en wacht ik tot dit instapniveau. Mocht het aandeel ArcelorMittal dit niveau in de komende weken bereiken, dan kom ik graag bij u terug over hoe ik hierop ga inspelen.

Het aandeel ArcelorMittal kopen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot meer dan 100 beurzen in meer dan 20 landen. Lees hier meer over aandelen kopen via LYNX.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft geen positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Beleggingsspecialist LYNX

Roy van Santen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Roy schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×