Aandeel Fagron stijgt ruim 10%; terug op het rechte pad?

Het aandeel Fagron heeft een beroerde periode achter de rug. Door solvabiliteitsproblemen scheurde het apotheekbedrijf langs het randje van de afgrond. Het ophalen van vers kapitaal middels de uitgifte van nieuwe aandelen bleek de redding te zijn

aandeel fagron medicijnen

Technische correctie uit het boekje

In mijn artikel Aandeel Fagron ruim verdubbeld sinds crash van 21 maart beschreef ik de technische uitbraak die reeds heeft plaatsgevonden. Na deze uitbraak vond een consolidatie plaats, waarbij een hogere bodem is gevormd.

Deze bodemvorming komt niet helemaal uit de lucht vallen. Als we de grafiek van afgelopen drie maanden erbij pakken, zien we dat deze bodem samenvalt met het Fibonacci 61,8% niveau. Technisch gezien dus een gezonde correctie uit het boekje.

De positieve kwartaalcijfers geven vandaag een nieuwe boost aan het aandeel Fagron. De onderneming rapporteerde een omzetgroei van 7% over het eerste kwartaal, waarbij Fagron het eindelijk weer op de rit begint te krijgen in VS. Juist deze markt zorgde eind 2015 voornamelijk voor de grote problemen binnen het bedrijf.

Tijd om blikken opwaarts te richten

Nu de balans door de claimemissie weer opgeschoond is en het bedrijf weer groeit, is het de hoogste tijd om weer omhoog te kijken. Het eerste weerstandsniveau ligt op € 12,50, waarna de recente top op € 13 volgt.

Zowel op het gebied van fundamentele en technische analyse is het aandeel Fagron voor de komende maanden dus een kansrijk aandeel. Ik ben dan ook positief over het aandeel en vind het een goede toevoeging voor iedere beleggingsportefeuille.

Uiteraard ben ik mijzelf ervan bewust dat het aandeel het afgelopen jaar ruim verdubbeld is, maar gezien het niveau waar de aandelenkoers vandaan komt, heb ik hier weinig problemen mee. Als Fagron het echt weer helemaal op de rit weet te krijgen, is de opwaartse potentie groot.

De grootste opgave voor komende dagen is een opwaartse uitbraak boven het weerstandsniveau van € 13.

Het aandeel Fagron kopen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot meer dan 100 beurzen in meer dan 20 landen. Lees hier meer over aandelen kopen via LYNX.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft geen positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Beleggingsspecialist LYNX

Roy van Santen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Roy schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker