Heineken verrast met uitstekende cijfers

Het aandeel Heineken schoot 5% omhoog na de bekendmaking van de jaarresultaten. De Nederlandse bierbrouwer wist in 2018 te groeien met 7,5%, de grootste groei in ruim 10 jaar tijd. De operationele winst steeg met dik 6% tot 3,9 miljard euro. Stijgende kosten werden daarbij gecompenseerd door hogere prijzen en besparingen.

Heineken doet het daarmee stukken beter dan zijn branchegenoten. Ook voor dit jaar rekent Heineken op een op een operationele winstgroei van 4% tot 6%

Heineken denkt tevens dit jaar in China aan de slag te gaan, daar wacht de brouwer nog altijd op goedkeuring van de autoriteiten. Vorig jaar tekende Heineken een miljardendeal met het Chinese CR Beer.

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker