Aandeel Nintendo bereikt hoogste koers sinds 2011

Update 08 september 2016: Apple blaast het aandeel Nintendo nieuw leven in

Update 27 juli 2016: Aandeel Nintendo daalt na bekendmaking kwartaalcijfers

Update 25 juli 2016: Koers aandeel Nintendo keldert vanwege onduidelijkheid winst

De enorme rage van Pokémon Go heeft het aandeel Nintendo de afgelopen week een enorme boost gegeven. Na ruim te zijn verdubbeld in een week tijd, heeft het aandeel Nintendo de hoogste koers sinds 2011 bereikt.

aandeel nintendo 1

Zoals ik in mijn vorige artikel Aandeel Nintendo niet te stoppen beschreef, is de tijd zeker nog niet aangebroken om short te gaan in het aandeel Nintendo. De hype is wereldwijd zo groot, dat ik de koers komende tijd nog niet zie afkomen. In bovenstaande grafiek is te zien dat het aandeel zelfs op de hoogste koers sinds 2011 noteert.

Pokémon GO ongekend populair

Om een klein beeld te scheppen van de populariteit van het nieuwe stokpaardje van Nintendo; alleen al in de Verenigde Staten is de app al meer dan 20 miljoen keer gedownload. In Nederland is de app officieel pas sinds dit weekend beschikbaar. Echter, voordat de app officieel verkrijgbaar was, hadden 1,3 miljoen Nederlanders al op een slinkse wijze het spel op hun smartphone weten te krijgen.

Het spel is gratis te downloaden. Toch zijn in het spel genoeg gadgets verwerkt die tegen betaling verkregen kunnen worden. Gezien de gretige aftrek onder Pokémon trainers, worden hier dagelijks miljoenen euro’s mee verdiend.

Eerste weerstandsniveau aandeel Nintendo opwaarts gebroken

De oude toppen uit 2011 en 2015 konden technisch gezien nauwelijks voor weerstand zorgen. Het weerstandsniveau is opwaarts gebroken en kan nu gaan zorgen voor het eerste steunpunt in de grafiek.

De eerstvolgende noemenswaardige weerstand is de top uit 2010. Deze koers ligt echter nog ruim 20% hoger dan de huidige koers. Onder normale omstandigheden is een dergelijke stijging een kwestie van maanden, dan wel jaren. Toch is het gezien de recente koersstijging niet uit te sluiten dat dit niveau in de komende weken wordt getest.

aandeel nintendo 2

Op 27 juli komt Nintendo met kwartaalcijfers, wellicht kan de invloed van het nieuwe spel op de winst van Nintendo dan beter worden ingeschat. Tot die tijd blijft het een ontzettend volatiel aandeel waarbij dagelijkse bewegingen van 10% eerder regel dan uitzondering zijn.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft geen positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Beleggingsspecialist LYNX

Roy van Santen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Roy schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×