Aandeel Volkswagen koerst naar hoogste stand sinds september 2015

De geplaagde Duitse automaker Volkswagen lijkt inmiddels het ergste achter de rug te hebben. Het dieselschandaal dat in het najaar van 2015 aan het licht kwam, zorgde voor een crash in het doorgaans stabiele en vertrouwde aandeel Volkswagen.

Vele miljarden van beleggers gingen in rook op.

Inmiddels hebben beleggers de blik weer opwaarts gericht. Wat is de reden van deze sentimentswijziging?

Aandeel Volkswagen

Nog 11,4% om gap te sluiten

Met de recente stijging, is de koers van het aandeel Volkswagen in de nog openstaande gap van september 2015 terechtgekomen. Deze gap werd de dag na de bekendwording van het grootschalige dieselschandaal gevormd.

Op de huidige koers is de schade die beleggers leden na het schandaal grotendeels goedgemaakt. Nog een stijging van 11,4% en het aandeel Volkswagen heeft de daling volledig tenietgedaan. Het hoogtepunt van de afgelopen jaren werd echter in het voorjaar van 2015 al bereikt. Om deze koers van € 260 te bereiken, heeft het aandeel nog een lange weg te gaan.

Beleggers reageren verheugd op arrestatie compliance officer

De stijging in het aandeel Volkswagen wordt deze week kracht bijgegeven door de arrestatie van Oliver Schmidt. Schmidt leidde destijds de Amerikaanse compliance tak van Volkswagen. De Amerikaanse justitie verdenkt hem ervan een sleutelrol te hebben gespeeld in het grote fraudeschandaal.

Volkswagen gaf in een reactie aan dat het bedrijf volledig blijft meewerken met de Amerikaanse justitie om de onderste steen boven water te krijgen. De vervolging van deze compliance officer lijkt een volgende stap om schoon schip te maken.

De arrestatie komt op een tijdstip dat Volkswagen ieder moment een deal met de Amerikaanse justitie bekend kan maken. Het gaat om een vergoeding van naar verwachting $ 2 miljard om het hele onderzoek naar de misstanden te bekostigen. Deze vergoeding komt bovenop de schikking van $ 16 miljard die reeds is getroffen met de Amerikaanse justitie.

Beleggers reageren verheugd op het nieuws. Het aandeel Volkswagen noteert 4% hoger. Bent u positief gestemd over het aandeel Volkswagen en heeft u deze in portefeuille? Dan ligt het eerste punt in de grafiek op een koers van € 154.

Het uiteindelijke koersdoel voor de komende weken ligt op € 161,50. Op deze koers wordt de nog openstaande gap volledig gesloten. Een fenomeen wat technisch gezien vaak voorkomt. Een mooi doel voor de stieren om het aandeel richting dit niveau op te kopen in de komende weken.

Het aandeel Volkswagen kopen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot meer dan 100 beurzen in meer dan 20 landen. Lees hier meer over aandelen kopen via LYNX.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft geen positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Beleggingsspecialist LYNX

Roy van Santen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Roy schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×