Aandelenmarkten positief gestemd in aanloop naar belangrijke handelsweek


Zowel de Europese als Amerikaanse aandelenmarkten weten de positieve ondertoon van de laatste dagen voort te zetten. Zo schurkt de NASDAQ tegen een nieuwe high aan, mede gesteund door de grote tech namen zoals Apple en Amazon. De onzekerheid over de handelsoorlog lijkt voor nu weinig rol van betekenis te hebben voor beleggers, zelfs de VIX-index is weer op een niveau van 12 punten beland. Wel is het opvallend dat de breed samengestelde S&P 500 index aanzienlijk slechter presteert dan de NASDAQ en de Russell 2000.

Daarnaast blijft de politieke situatie in Italië met name van belang voor de obligatiemarkten. Over de hele linie lopen de yields in Europa op, al gaat de daling van de Italiaanse rentefuture gepaard op lagere volumes. Hieruit is af te leiden dat de kortstondige paniek van vorige week naar de achtergrond is verschoven. Goed nieuws voor onze eigen hoofdindex, de vorige top is inmiddels weer in zicht en op de huidige stand rond de 565 punten kan de AEX mogelijk weer snel een serieuze aanval inzetten. Dit gaat wel afhangen van de stroom aan economische cijfers en verschillende rentebesluiten waaronder die van Fed, ECB en de BoJ die volgende week naar buiten worden gebracht. Voor nu ligt een rustig verloop van deze handelsweek in het verschiet, volgende week wordt een ander verhaal.

Director

Tycho Schaaf is beleggingsspecialist bij LYNX. Zijn dagelijkse Morning Calls en blogs zijn te volgen via de Twitter van LYNX. Tevens geeft hij regelmatig Masterclasses die deel uitmaken van het educatieprogramma van LYNX en behandelt hij als spreker uiteenlopende onderwerpen tijdens interactieve seminars.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker