Aandelenmarkten positief gestemd in aanloop naar rentebesluit Fed


Zowel op de Europese als Amerikaanse aandelenmarkten zien we een vrij positieve ondertoon de afgelopen tijd. De S&P 500 noteert vlak onder haar all time high en de Nasdaq behoort met een jaarwinst van 16% tot de absolute outperformer. De handelsoorlog blijft een hot-topic maar de angst lijkt voorlopig wel even naar de achtergrond te zijn verdwenen als we de koersniveaus mogen geloven. Zelfs op de geplaagde Chinese beurzen zien we de afgelopen tijd tekenen van herstel.

Voor vandaag zijn alle ogen gericht op het rentebesluit van de Fed om 20:00 en de toelichting van de FOMC op het beleid om 20:30. Naar verwachting zal de Amerikaanse centrale bank de beleidsrente met 0,25% verhogen tot 2,25%. Beleggers zullen vooral benieuwd zijn of er al duidelijkheid is over eventuele toekomstige rentestappen later dit jaar en in 2019. De Amerikaanse 10-jaars rente nam alvast een toevlucht tot boven de 3% gisteren waarmee de markt aangeeft vrijwel zeker te zijn van een renteverhoging vanavond.

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en het laatste beursnieuws, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker