Aandelenmarkten rijp voor correctie & schrikreactie bij ASML


Na enkele weken van koersstijgingen lijkt het sentiment weer te keren. Economische data uit Duitsland en China vielen tegen. Het IMF verlaagde tijdens het Wereld Economische Forum in Davos ook nog eens de groeiverwachtingen en waarschuwde voor de vele gevaren die op de loer liggen. Gisteren kwamen daar ook nog eens de zeer slechte cijfers over de bestaande huizenverkopen in de VS bij. De verkoop van bestaande woningen in de VS zijn gedaald naar het laagste niveau in ruim drie jaar.

Op het Damrak maakt aandeel ASML opvallende bewegingen. De Chipmachinefabrikant uit Veldhoven opende flink lager nadat het bekendmaakte dat het een flink lagere omzet verwacht in het lopende kwartaal. De brand bij een toeleverancier heeft een negatief effect van 300 miljoen euro op de omzet. In het tweede kwartaal zal dit grotendeels zijn goedgemaakt. Over heel 2018 zette ASML juist een recordomzet in de boeken van 10,9 miljoen euro, met een winst van 2,6 miljard euro.

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker