AEX breekt herstel af, ASML test cruciale steun en Disney (DIS) spannende film

AEX op uurbasis vanaf juli 2015 t/m hedenochtend 11:20 uur

Het technisch herstel in de AEX dat een maand geleden vanaf een indexstand rond 455 werd ingezet lijkt plaats te maken voor een nieuwe correctiefase. Twee van de drie koershiaten die tijdens de rally in juli werden geslagen zijn tijdens de milde daling in de tweede helft van juli gevuld met een beurs-noteringen. De derde ‘gap’ ligt nog altijd geduldig te wachten tussen ca. 471 en 477. Hedenochtend sneuvelde de stijgende steunlijn die de bodems van 8 juli en 27 juli met elkaar verbindt, waarmee het startsein is gegeven voor een verandering van richting. In de grafiek op uurbasis is het proces van hogere toppen en het gezegde omtrent ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’ niet langer geldig. Terwijl de afstand naar de recent lagere top rond 500 bij een actuele indexstand van 495 slechts vijf indexpunten opwaarts potentieel inhoudt, is de afstand van 495 naar ca. 470 zesmaal zo groot. Reden voldoende om op zoek te gaan naar aandelen met een aanzienlijk dalingsrisico

Aandeel ASML Holding op dagbasis vanaf 2014

Het aandeel ASML Holding noteert in tegenstelling tot de AEX-index aan de onderkant van de zijwaartse trend, waardoor in principe traders nu voor steun moeten gaan zorgen. Indien de AEX wegzakt naar ca. 470 lijkt het onwaarschijnlijk dat ASML Holding boven de horizontale steun rond EUR 87 zal blijven noteren. Een breuk onder EUR 87 betekent feitelijk dat de tradingrange tussen EUR 87 en EUR 102 naar beneden om klapt, waardoor een koersdoel van ca. EUR 72 kan worden berekend. Dit dalingsscenario blijft dominant zolang het aandeel ASML onder EUR 91 blijft noteren.

Aandeel Walt Disney Co. (DIS)

Het aandeel Walt Disney Co. (DIS) heeft waarschijnlijk de aanzet gegeven tot een aanstaande trendbreuk na de gap omlaag vorige week als gevolg van de vrije val van $ 122 naar $ 105. De 200-dagenlijn biedt nog uitzicht op een nieuwe stijgingsfase, maar dan dient Disney boven $ 108 te blijven noteren, zodat de gap gesloten kan worden. Een daling onder $ 108 vergroot het dalingsrisico, waar de denkrichting uitgaat naar een ‘gaps should be closed’-scenario rond $ 95.

DISCLAIMER LOEF TECHNISCHE ANALYSE B.V.

LTA levert onafhankelijke beleggingsresearch gebaseerd op methodieken die bekend staan als technische analyse. LTA of een aan haar gelieerde onderneming of persoon kan op elk willekeurig moment (in)direct een long of shortpositie hebben in de in deze publicatie genoemde financiële markten of instrumenten. Op alle publicaties is de disclaimer van www.edwardloef.com van toepassing.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker