Apple en de correcties op de aandelenmarkt


Een omzetwaarschuwing van Apple duwde het aandeel 10% naar beneden. Lagere iPhone verkopen en verkoopdruk in China duwde de verwachte omzet naar $ 84 miljard. De markt reageerde hier heftig op en dit zagen we onder andere in de spike van de Japanse yen.

De onrust op de markten is sowieso duidelijk aanwezig wat we kunnen zien aan de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en uitzendwerk en HR-dienstverlener Randstad. De luchtvaartmaatschappijen profiteerde eerst nog van de lagere olieprijs, maar zakken nu toch echt weg na de waarschuwing van Delta. Randstad is gevoelig voor veranderingen op de arbeidsmarkt, dit zagen we ook duidelijk rond de brexit. Mocht de economie niet wegzakken, dan kan Randstad weer sterk in waarde stijgen.

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en het laatste beursnieuws, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker