ArcelorMittal leidt vandaag de dans

26 mei 2017: De meest verhandelde aandelen van 2017

Update 28 februari 2017: Aandeel ArcelorMittal onder druk na zwakke cijfers Salzgitter

Update 13 januari 2017: Waarom is het aandeel ArcelorMittal zo ontzettend populair onder Nederlandse beleggers?

Update 30 november 2016: Aandeel ArcelorMittal stijgt 175%; wat is er aan de hand bij de staalgigant?

Update 22 november 2016: Aandeel ArcelorMittal stijgt 5% en breekt weerstandsniveau

Update 08 november 2016: Aandeel ArcelorMittal gedumpt na 40% stijging EBITDA

Update 21 oktober 2016: Het ADHD aandeel ArcelorMittal nadert jaartop

Vorige week schreef ik in mijn artikel Koopniveau in het aandeel ArcelorMittal in zicht dat het technisch gezien een mooi moment begon te worden om het aandeel ArcelorMittal te kopen.

De koers van de staalgigant was met bijna 25% gecorrigeerd en naderde een belangrijk technisch steunniveau.

Het mooie van dit 61,8% Fibonacci niveau was dat het samenviel met eerdere steun- en weerstandsniveaus. Dit geeft de steun technisch gezien extra kracht bij.

Waarom doen miners het zo goed vandaag?

Op € 0,05 is het eerder afgegeven steunniveau getest. Het is uiteraard onmogelijk om een bodem op de cent af te voorspellen. We kunnen dus stellen dat deze steun is getest en dat een dubbele bodem in de grafiek is gevormd.

Technisch gezien mag er de komende dagen dus een verdere stijging in het aandeel ArcelorMittal worden verwacht. Het eerste koersdoel ligt hierbij rond de koers van € 5,60.

Het aandeel ArcelorMittal is niet het enige aandeel uit deze sector dat hard stijgt, de stijging van vandaag wordt sectorbreed gedragen. Zo stijgt de STOXX 600 Basic Resources Index met bijna 4%. Ik ben het volledig met u eens dat het marktsentiment vandaag meewerkt, toch ligt de stijging in deze sector een stuk hoger dan in de overige sectoren.

Obligatiebeleggers de grote winnaars

Niet alleen de aandelen, maar werkelijk alles gaat omhoog. Denk aan de grondstofprijzen zoals goud, olie en koper. Maar ook obligatiebeleggers zijn de grote winnaars vandaag. De Duitse 10-jaars yield noteert weer ruim onder 0. De Bund future is hard op weg richting de all-time high in het december contract.

Sinds het dieptepunt van ruim een week terug, is de Bund future al met ruim 2,5 punt opgelopen. Deze snelheid is ongekend en het lijkt er dan ook op dat deze future rijp is voor een kleine tegenbeweging.

Opwaarts gezien ligt het eerste niveau in de grafiek op 165,25, niet ver boven de huidige koers. Daarna is de high van 165,67 het enige niveau wat nog over blijft. Neerwaarts ligt het eerste steunniveau net boven de 164,50 punten. De tweede steun ligt 25 tikken lager op 164,25.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft geen positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Beleggingsspecialist LYNX

Roy van Santen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Roy schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker