TA: ‘Bearrally in Brent’

Het termijncontract van Brent Crude Oil daalde in twee maanden tijd van $ 75,60 naar $ 59,57. Deze daling van ruim 21% kwalificeert een ‘bear’markt. De recente olieprijsstijging lijkt slechts tijdelijk.

BRENT CRUDE OIL op uurbasis vanaf 25 maart 2019

In het kalenderjaar 2008 piekte de prijs van Brent Crude Oil bij $ 147,50. Sindsdien is er sprake van een lagere meerjarige top (= $ 128,40) in 2012 en een lagere bodem (= $ 27,10) onder de bodemprijs in 2008 (= $ 36,20). Een nieuwe lagere top lijkt vorig jaar gezet bij $ 86,74. In april dit jaar lijkt wederom een lagere top gezet (= $ 75,60), want in de afgelopen twee maanden daalde Brent Oil vanaf de top in april met meer dan 21%. De grafiek op uurbasis toont een dalende ‘Elliot Wave’-impulsstructuur, waarvan nu golf 4 een herstel markeert, maar deze opleving eindigt waarschijnlijk onder $ 67,50 (= 50% Fibonacci-retracement). Alleen een stijging boven $ 69,50 (= 61,8% Fibonacci-retracement) zou de beeldvorming van een bearmarktrally ontkrachten. Nieuwe dieptepunten zijn in komende weken te verwachten.

SBM Offshore op maandbasis vanaf 1999

Het koersverloop van SBM Offshore heeft tussen € 8,00 en € 9,00 in de afgelopen twintig jaar een stevig fundament gelegd voor herstelbewegingen. Na de piek in 2007 zijn er lagere toppen gezet. Een prijsstijging eindigde in 2011 bij € 20,54 en in de jaren erna blijkt het koersniveau rond € 16 een regelmatig terugkerend plafond. Althans, dat gold t/m 2018. Dit jaar lijkt het technisch beeld in positieve zin te kantelen. In februari vond een overtuigende opwaartse koersuitbraak plaats boven de weerstandsgrens rond € 16. De terugval in de maanden april en mei blijkt een klassieke terugtest op te leveren, want deze maand volgt weer duidelijk een krachtig koersherstel. Er kan op basis van het omklappen van de tradingrange een technisch koersdoel worden becijferd rond € 23,50. Dat is een aanzienlijk koerspotentieel als € 16 als stoplossniveau wordt gehanteerd.

AEX-index op uurbasis vanaf 25 maart 2019

Uit de koersgrafiek van de AEX-index op uurbasis blijkt dat draaipunten uit het verleden regelmatig de rol van steun en weerstand met elkaar wisselen. Voor market timers gelden deze draaipunten als piketpaaltjes om posities in te nemen of te sluiten. Wordt een vorige top of bodem gepasseerd, dan mag worden aangenomen dat in de toekomst de rol van voormalige top wordt ingeruild voor nieuwe bodem. De AEX-index is twee koerstoppen rond AEX 559 gepasseerd en keert nu terug op haar schreden. In de komende uren/dagen zal AEX 559 als springplank moeten dienen voor een rallyfase naar nieuwe koerstoppen. Uiteraard zal er fundamenteel excuus worden gezocht, maar dat is het metier van andere analisten.

Volg een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×