Beleggingsidee – Aandeel Coca-Cola (KO)

Het aandeel Coca-Cola zit in een stijgende trend. Het defensieve aandeel profiteert van een dalende rente, waardoor het dividendrendement een zeer aantrekkelijk alternatief wordt voor beleggers in obligaties.

Coca-Cola kwam vandaag met cijfers en deze lieten een hogere omzet en winst zien. De groei is niet geweldig, maar groot genoeg om ook in de toekomst het dividend te blijven verhogen.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Introductie beleggingsidee Coca-Cola
  • Technische analyse aandeel Coca-Cola
  • Beleggingsidee met opties
  • Trade volgen in LYNX Basic

Introductie beleggingsidee Call optie Coca-Cola

De Coca-Cola company is de eigenaar van het merk Coca Cola en de nummer 1 in niet-alcoholische dranken ter wereld. Het bedrijf verkoopt zijn merken via winkels en groothandelaren over de hele wereld en heeft meer dan 500 merken, waarvan 20 merken met een omzet van meer dan 1 miljard dollar. Het bedrijf heeft sterke marges en een defensief profiel. Door dit profiel vertoont het aandeel Coca-Cola een gematigde stijgende trend op de grafiek. Het bedrijf profiteert van een vlucht naar veiligheid en is een zeer aantrekkelijk alternatief voor obligaties. Recent is het aandeel naar boven uitgebroken en met een call optie willen wij inspelen op een verdere stijging.

Onze visie:

Coca-Cola is een aandeel voor defensieve(re) beleggers. De sterke merken helpen het bedrijf te blijven groeien. Coca-Cola is geen snel groeiend bedrijf meer, maar door de verkoop van een deel van de bottelactiviteiten is het bedrijf erin geslaagd om de marges nog verder te verhogen. Coca-Cola is niet erg goedkoop gezien de K/W-verhouding van 25. Toch is het aandeel aantrekkelijk door zijn evenwichtige winstgroei en defensieve karakter. Coca-Cola heeft een A+ krediet score en is daarmee veiliger dan de obligaties van veel landen. Het bedrijf keert sinds 1920 elk kwartaal dividend uit. De afgelopen 55 jaar heeft Coca-Cola bovendien elk jaar het dividend weten te verhogen. Deze eigenschappen maken het dividend van 2,95% zeer aantrekkelijk vergeleken met obligaties.

Technische analyse Coca-Cola

De koers van Coca-Cola is de afgelopen jaren binnen een mooi opwaartse trendkanaal gestegen. Eerder dit jaar brak de koers echter door de bovenkant van dit stijgende trendkanaal, wat een zeer krachtig teken is. Als we de bandbreedte van dit kanaal optellen en boven het uitbraakpunt optellen, kunnen we een koersdoel voor Coca-Cola berekenen van tenminste $ 60.

Beleggingsidee Coca-Cola:

Met een call optie willen we profiteren van een verdere stijging van het aandeel Coca-Cola. De ingeprijsde volatiliteit van het defensieve aandeel is namelijk beperkt. Voor dit beleggingsidee kopen wij drie 17 JAN 2020 $ 57,50 call opties. We betalen $ 43 per stuk voor een totale inleg van $ 129. Het break even punt van deze constructie ligt op $ 57,93. Onder de $ 57,50 verliezen we onze inleg, maar boven de $ 57,93 verdienen we $ 300 per punt. Mocht de prijs naar ons doel van $ 60 stijgen dan verdienen we $ 621. Voor het break even punt moet het aandeel dus 6,6% stijgen, terwijl het koersdoel 10,4% boven de huidige marktprijs ligt.

Trade volgen in LYNX Basic

Deelt u de filosofie van het beleggingsidee? Volg dan met één muisklik de order in uw eigen portefeuille of pas deze eenvoudig aan naar wens.

Ideeëncentrum

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en het laatste beursnieuws, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker