Beleggingsidee – Molson Coors Brewing Company – Opties

Het aandeel Molson Coors is de afgelopen jaren hard weggezakt op tegenvallende resultaten.

De waardering van het aandeel is echter vrij aantrekkelijk en het relatief veilige dividendrendement van 4% trekt mogelijk kopers aan.

Een fors herstel van de koers is niet uit te sluiten en in dit artikel bespreken we een interessante optiecombinatie om te profiteren van een stijging.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Introductie Molson Coors
  • Situatieschets
  • Technische analyse aandeel Molson Coors
  • Beleggingsidee met opties
  • Trade volgen in het LYNX Ideeëncentrum

Beleggingsidee - Molson Coors Brewing Company - Opties

Introductie aandeel Molson Coors

Molson Coors Brewing is een Amerikaanse bierbedrijf met meer dan 350 jaar brouwhistorie. In de VS heeft de brouwer een marktaandeel van 29% en bezet het de tweede plaats achter AB InBev. Molson Coors is bekend van de merken als Coors Light, Molson Canadian, Staropramen, Cobra en Rekorderlig Cider. Het bedrijf is daarnaast de eigenaar van het merk Carling, het best verkochte pils in het VK in de afgelopen dertig jaar. De koers van het aandeel is sinds oktober 2016 gedaald met circa 55%. Wij vinden het aandeel echter aantrekkelijk gewaardeerd en hebben een leuke optiecombinatie bedacht.

Onze visie:

De schuldgraad van Molson Coors Brewing is de afgelopen jaren gestegen, maar dat komt omdat het belang van SAB Miller werd uitgekocht. Dit gebeurde nadat SAB Miller werd overgenomen door AB InBev. De schuld van Molson Coors daalt nu echter alweer snel en het bedrijf oogt gezien de sterke vrije kasstroom gezond. De daling van de koers van 55% maakt het aandeel aantrekkelijk, zeker in combinatie met de stabiele inkomstenbronnen en de recessiebestendige industrie waarin het bedrijf opereert. De huidige onzekerheid in de markt maakt defensieve aandelen zoals deze bovendien aantrekkelijk. Het relatief veilige dividendrendement van ruim 4% trekt mogelijk ook kopers aan. U betaalt nu slechts 11 keer de winst, wat beduidend lager is dan de waardering van enkele concurrenten als bijvoorbeeld Heineken (29x) en AB Inbev (25x). We zien daarom een kans om een positie in te nemen in het aandeel Molson Coors Brewing.

Als we naar de grafiek kijken, zien we dat de koers van Molson Coors is opgevangen door een voormalige weerstand. Deze zone heeft in het verleden tussen 2009 en 2014 vaker dienst bewezen. Recentelijk lijkt de koers van het aandeel Molson Coors dan ook op te veren vanaf hier. We beschouwen deze steunzone rond de $ 50 dan ook als zeer stevig.

Beleggingsidee:

De koers van Molson Coors noteert nu op circa $55. Gezien het volatiele karakter van het aandeel willen we inspelen op een wat grotere stijging. Voor dit beleggingsidee kopen 1 JAN 17’20 CALL 60 voor $1,40. En we verkopen 2 JAN ‘17’20 PUT 45 en daarvoor ontvangen $ 0,50 per stuk. Deze combinatie kost ons dus slechts $ 40. We kunnen deze inleg van $ 40 kwijtraken indien Molson Coors in januari 2020 expireert tussen de $45 en $60. Onder de $45 kunnen we $200 per punt verliezen. Een daling onder de $45 betekent echter een daling van 18% vanaf dit niveau, wat wij dus onwaarschijnlijk achten.

Boven een koers van $ 60,40 zullen we $100 per punt verdienen, en daarvoor hoeft de koers dus maar met 9% te stijgen. In juli 2018 stond de koers nog op $ 70 en we achten een herstel richting dit niveau zeker mogelijk. Het idee is vooral interessant vanwege de lage inleg en de interessante risk/reward verhouding.

Onderstaande afbeelding komt uit het LYNX Handelsplatform toont het zogeheten performance profile. Deze afbeelding brengt de potentiële opbrengsten en risico’s visueel in kaart. Het theoretische maximale verlies is $9000 staat in de afbeelding. Daarvoor moet Molson Coors echter op $0 eindigen. De maximale winst is oneindig, omdat de koers in theorie uiteraard oneindig kan stijgen.

Optieprijzen zijn aan veranderingen onderhevig.

Trade volgen in het LYNX Ideeëncentrum

Deelt u de filosofie van een beleggingsidee? Volg dan met één muisklik de order in uw eigen portefeuille of pas deze eenvoudig aan naar wens.

Ideeëncentrum

Wat is het LYNX Ideeëncentrum?

Binnen LYNX Basic bieden wij het LYNX ideeëncentrum aan. Hierin kunt u verschillende systemen en/of experts volgen. Hierdoor kunt u nieuwe beleggingsideeën opdoen, los orders kopiëren of direct meldingen ontvangen wanneer nieuwe orders worden ingelegd. Bent u overtuigd van een strategie? Dan kunt u aangeven alle orders direct bij het inleggen in uw e-mail te willen ontvangen. Bekijk de informatiepagina voor meer informatie.

Liever meteen en eenvoudig aanmelden? Schrijf u in op de volgende pagina: Aanmelden LYNX Ideeëncentrum

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en het laatste beursnieuws, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker