Beleggingsidee – Aandeel Netflix (NFLX)

Netflix is de afgelopen jaren enorm gestegen. Meer recent heeft het aandeel het lastiger. De neerwaartse spiraal lijkt begonnen en met dit beleggingsidee willen we inspelen op het uitblijven van een stevig herstel.

Nabeurs komt Netflix met cijfers. Wij verwachten dat Netflix niet kan verrassen. In dit artikel laat ik zien hoe u hierop kunt inspelen.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Wat is het LYNX Ideeëncentrum?
  • Introductie beleggingsidee Netflix
  • Technische analyse aandeel Netflix
  • Beleggingsidee met opties
  • Trade volgen in het LYNX Ideeëncentrum

Wat is het LYNX Ideeëncentrum?

Binnen LYNX Basic bieden wij het LYNX Ideeëncentrum aan. Hierin kunt u verschillende systemen en/of experts volgen. Hierdoor kunt u nieuwe beleggingsideeën opdoen, los orders kopiëren of direct meldingen ontvangen wanneer nieuwe orders worden ingelegd. Bent u overtuigd van een strategie? Dan kunt u aangeven alle orders direct bij het inleggen in uw e-mail te willen ontvangen. Bekijk de informatiepagina voor meer informatie.

Liever meteen en eenvoudig aanmelden? Schrijf u in op de volgende pagina: Aanmelden LYNX Ideeëncentrum 

Introductie beleggingsidee aandeel Netflix

Netflix is ’s werelds populairste videostreamingdienst. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 151 miljoen betalende leden. Eind vorig jaar verloor Netflix ongeveer 45% van zijn waarde doordat de groei van het aantal abonnees vertraagde en de verwachtingen niet werden waargemaakt. Aan het begin van 2019 werd deze daling voor een groot deel weer goedgemaakt. Vanaf juli werd er echter weer een stevige daling ingezet na tegenvallende resultaten. Netflix zag het aantal abonnees in de VS in het tweede kwartaal namelijk dalen. Wij verwachten dat Netflix de verwachtingen opnieuw niet waar kan maken bij de kwartaalrapportage op 16 oktober 22:00 uur nabeurs.  We willen inspelen op de hoge ingeprijsde volatiliteit en een mogelijke daling van de koers door een call optie te schrijven.

Onze visie:

Het aandeel Netflix is een enorm succesverhaal. Sinds 2011 is de marktwaarde gestegen van $ 3,8 miljard naar $ 123,4 miljard. Onderliggend zijn er echter problemen. Het zelf produceren van nieuwe content is kapitaal intensief en zorgt voor een negatieve kasstroom. Het bedrijf heeft zich bovendien fors in de schulden gestoken om deze investeringen te financieren. Nu de concurrentie van Disney en Apple toeneemt is het de vraag of deze investeringen wel het gewenste rendement gaan boeken. Nog voor de lancering van rivaliserende diensten daalde het aantal abonnees in de VS vorig kwartaal al. Nieuwe concurrenten maken prijsverhogingen zo goed als onmogelijk. Netflix is om deze reden nu veel afhankelijker van de internationale markten, maar deze zijn zeer versnipperd.

Netflix heeft daarnaast ook nog eens last van de sterke dollar. Wanneer het kasgeld en de schulden worden meegenomen, wordt Netflix gewaardeerd op $ 880 per abonnee. Gezien de concurrentiepositie vinden wij deze waardering aan de hoge kant en verwachten wij niet dat deze op korte termijn verder op zal lopen.

Beleggingsidee Netflix:

Om te profiteren van de hoge volatiliteit, die vanwege de kwartaalcijfers in het aandeel zit, schrijven wij een call optie. Hiermee spelen wij in op een mogelijke daling of een gelijkblijvende koers van het aandeel Netflix. Voor dit beleggingsidee verkopen we een NOV 15 ’19 CALL 320. We ontvangen hiervoor $ 520 en maken winst als het aandeel Netflix 15 november onder de $ 325,20 expireert. Onze maximale winst van $ 520 wordt bereikt als Netflix onder de $320 expireert. Het risico van deze trade is een sterke stijging van het aandeel Netflix. Boven de $ 325,20 verliezen we namelijk $ 100 per punt. Hiervoor moet het aandeel dan wel 15% stijgen binnen een maand.

Trade volgen in het LYNX Ideeëncentrum

Deelt u de filosofie van het beleggingsidee? Volg dan met één muisklik de order in uw eigen portefeuille of pas deze eenvoudig aan naar wens.

Ideeëncentrum

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en het laatste beursnieuws, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker