Beleggingsidee – Aandeel ServiceNow (NOW)

ServiceNow, en andere aandelen van bedrijven die zich bezighouden met cloud computing, zijn de afgelopen jaren hard gestegen.

ServiceNow is in de basis gewoon een platform om workflows te automatiseren.

De waardering voor het aandeel ServiceNow is stevig, en een verdere correctie valt niet uit te sluiten.

In dit artikel worden de volgende onderwerpen besproken:

Beleggingsidee Servicenow

 

Introductie: beleggingsidee aandeel ServiceNow

Cloud-computing is booming. De omzet van onder andere Microsoft en Amazon.com zijn de laatste jaren de hoogte in geschoten vanwege hun geweldige en veel gebruikte clouddiensten. ServiceNow is een Amerikaans bedrijf dat zich bezighoudt met cloud-computing en levert service management op alle fronten die bereikbaar zijn via de cloud. Hoewel deze markt enorm groeit zijn de koersen van de aandelen uit deze sector wel erg hard opgelopen en worden deze dan ook verhandeld tegen torenhoge waarderingen.

Onze visie

ServiceNow is opgericht in 2003 en wist zijn omzet te laten groeien van $ 243 miljoen in 2012 naar een indrukwekkende $ 3 miljard die voor het lopende jaar wordt verwacht. Inmiddels is de koers van het aandeel gestegen van $ 26 naar een recordhoogte van $ 304 eerder dit jaar. Wij geloven wel dat dit bedrijf op lange termijn kan blijven groeien, maar vinden het aandeel op deze koers wel erg duur. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van $ 46 miljard, wat betekent dat u meer dan 17 keer de omzet betaalt. ServiceNow heeft nog geen winstgevend jaar achter de rug, maar voor 2019 wordt een winst van $200 miljoen verwacht. Dit betekent echter vaak wel dat er een einde is gekomen aan de enorme groei van een bedrijf. We zien dan ook al dat het groeitempo is afgenomen.

ServiceNow heeft een marktkapitalisatie van $ 46 miljard en heeft daarmee een verwachte K/W voor 2019 van 230. Dit is uiteraard erg hoog, maar we zullen eerlijk zijn en ook naar de vrije kasstroom kijken. Echter, als we kijken naar de vrije kasstroom van $ 805 miljoen die voor 2019 wordt verwacht, dan betaalt u momenteel alsnog 55 keer de FCF (free cash flow). Wij denken dat dit nog steeds veel te veel is en daarom denken wij dat het neerwaartse risico hier zeker aanwezig is.

Technische analyse

We willen graag ook de grafiek onder de aandacht brengen. De afgelopen maanden bewoog de koers zijwaarts boven de steunzone op circa $ 245-250. Eerder deze maand zakte ServiceNow onder deze steunzone, waarmee het aandeel technisch ernstig verzwakte. Na de kwartaalcijfers en de wisseling van CEO daalde de koers even tot circa $215. De koers van het aandeel herstelde zich echter ook weel snel, maar wordt nu weer tegengehouden door deze voormalige steunzone. Deze oude steun fungeert nu als weerstand en we denken dat het waarschijnlijk is dat de koers hier een lagere top gaat vormen. Een correctie richting de $ 200 is naar onze mening mogelijk. Uiteraard is het een volatiel aandeel, en moeten we rekening houden met de andere kant van de medaille, een sterk herstel.

Beleggingsidee aandeel ServiceNow 

Om in te spelen op een koersdaling richting de $ 200 hebben wij een interessante optiecombinatie bedacht. ServiceNow noteert momenteel rond de $247. Voor dit beleggingsidee hebben we een interessante (hoog risico) optiecombinatie opgezet waarbij we zowel een bull spread als een call spread kopen. We kiezen voor de expiratie in januari 2020.

Wij kopen 1 JAN 17 ’20 PUT 230 en verkopen 1 JAN 17 ’20 PUT 210. Wij kopen ook 1 JAN 17 ’20 CALL 280 en verkopen 1 JAN 17 ’20 CALL 270. Wij betalen $200 voor deze trade en kunnen deze investering verliezen als ServiceNow tussen de $230 en $270 expireert op de 3e vrijdag van januari 2020.

Onder de $228 zal deze trade winstgevend worden. We verdienen dan $100 voor elk punt daling. Onze winst is gemaximaliseerd tot $1800, en zal onder $210 worden gerealiseerd. Het risico van deze trade is de kans dat het aandeel een sterk herstel inzet. Als ServiceNow namelijk boven de $270 expireert, kunnen we meer verliezen dan onze investering. Elk punt stijging boven de $270 zal leiden tot een verlies van $100 bovenop onze inleg. Dit verlies is echter wel gemaximaliseerd tot $1200, en dit zal het resultaat zijn van een expiratie boven de $280.

Trade volgen in LYNX Basic

Deelt u de filosofie van het beleggingsidee? Volg dan met één muisklik de order in uw eigen portefeuille of pas deze eenvoudig aan naar wens.

Ideeëncentrum

 

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×