De beste uranium aandelen van dit moment

De grondstof uranium is voornamelijk bekend door het gebruik in kernreactoren. In deze reactoren wordt verrijkt uranium gebruikt voor het opwekken van energie. Sinds de tsunami en de daarbij behorende problemen met de reactor van Fukushima, ligt deze vorm van energieopwekking onder druk. De vraag nam af doordat reactoren werden gesloten in Duitsland en Japan. De prijs van Uranium zit na een lang dip nu weer in de lift. Nieuwe reactoren in China en India plus het opnieuw opstarten van reactoren in Japan zorgt voor een stijgende vraag. Een goed moment dus om te kijken naar de beste uranium aandelen.

Verrijkt uranium wordt echter ook gebruikt in kernwapens. Hoewel de spanningen tussen Noord-Korea en de VS wat afzwakken blijven Uranium aandelen een hot-item en hebben het afgelopen jaar goed gepresteerd.

De interesse in uranium aandelen lijkt weer te groeien en als de prijsstijging van uranium doorzet, kan dit zeer goed uitpakken voor beleggers.

Wilt u ook beleggen in uranium aandelen? Tijd om de top 5 beste uranium aandelen door te nemen.

Wat zijn de beste uranium aandelen?

In bovenstaande chart zien we de koersgrafiek van uranium. De prijs van Uranium is het afgelopen jaar sterk opgelopen en staat op een winst van 38%. Uranium aandelen zijn grotendeels afhankelijk van de prijs van de onderliggende grondstof. Toch zien we grote verschillen in de prestaties van deze aandelen in 2018.

5. Global Atomic (GLO) +10,00%

Op plaats vijf staat het aandeel Global Atomic. Het uranium aandeel heeft ook een zink operatie in Turkije. Deze activiteiten hadden veel last van de tegenvallende economische groei in Turkije. De uranium activiteiten bevinden zich voornamelijk in Niger. Het bedrijf heeft exploratie vergunningen voor een gebied van 750 kilometer. Global Atomic heeft hier in augustus 2018 ook uranium gevonden. Er blijft bij dit bedrijf echter veel onzekerheid en het bedrijf is genoteerd aan de Canadese TSX Venture.

4. Azarga Uranium Corp. (AZZ) +17,39%

Richt zich voornamelijk op de exploratie van nieuwe projecten. Het Dewey Burdock project is het belangrijkste en zit nu in zijn constructiefase. Exploratie is de meest risicovolle mijnactiviteit, omdat de vondsten altijd tegen kunnen vallen. Bovendien is Azarga Uranium erg klein met een marktwaarde van 45,86 miljoen Canadese dollar.

3. Cameco Corp. (CCJ) +25,31%

Cameco Corp. is goed voor bijna 20% van de totale uraniumproductie, een flinke jongen dus. Het  bedrijf heeft een marktwaarde van $ 4,70 miljard. Cameco heeft mijnen in Canada, Kazachstan en de Verenigde Staten. Het aandeel keert ook als één van de weinige bedrijven binnen deze sector dividend uit. Op de huidige koers ligt het dividendrendement van het aandeel op 0,5%.

Het aandeel Cameco  profiteerde van de hogere uraniumprijs, al besloot het bedrijf wel minder lucratieve mijnen te sluiten. Het richt zich nu op haar meest lucratieve mijnen zoals de McArthur River, wat de grootste mijn ter wereld is. Hierdoor heeft Cameco een relatief defensief karakter in een risicovolle industrie. Deze combinatie kan mogelijk voor goede toekomstige resultaten zorgen.

2. Forsys Metals +60,00%

Forsys Metals, een exploratiebedrijf met bezittingen in Namibië. Inclusief het vlaggenschip Norasa. Dit project heeft een licentie van 25 jaar en heeft potentie. De situatie in Namibië is namelijk vrij stabiel en er zijn grote uranium voorraden. Bovendien zijn er in de buurt ook andere mijnen, waardoor apparatuur en andere benodigdheden relatief makkelijk zijn aan te voeren.

1. Energy Fuels inc. (EFR) +89,50%

Op de eerste plaats noteert, met een positief rendement in 2018 van bijna 90%, het aandeel Energy Fuels Inc. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van 396,92 miljoen Canadese dollar. Het bezit mijnen in het westen van de Verenigde Staten. Energy Fuels is eigenaar van de enige officiële en operationele uranium-molen in de VS.

Na een vlakke start wist het aandeel een uitstekend rendement neer te zetten. Recent is het bedrijf ook begonnen om de populaire grondstof vanadium te winnen uit haar White Mesa mijn.

LYNX Masterclass: De kijk van Willem Middelkoop op de huidige grondstoffenmarkt

Op dinsdag 20 augustus is Willem Middelkoop opnieuw te gast in de LYNX Studio. Eind vorig jaar wees de grondstoffengoeroe al op de grootste onderwaardering van grondstoffen in 50 jaar tijd. Nu ruim een half jaar later is hij terug en lijkt hij gelijk te krijgen. Jarenlang stonden de prijzen van goud en zilver onder druk. Nu de onrust in de wereld weer toeneemt vluchten beleggers massaal weer richting de traditionele veilige havens.

Tijdens deze LYNX Masterclass geeft Willem Middelkoop, oprichter van het Commodity Discovery Fund, tekst en uitleg en vertelt hij u alles wat u moet weten over beleggen in grondstoffen.

Wilt u meer weten over beleggen in uranium bij LYNX?

Via het LYNX Handelsplatform kunt u op verschillende manieren beleggen in uranium. De meest populaire manier om in te spelen op de prijs van uranium is de Global X Uranium ETF (URA).

beleggen in uranium

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft wel positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en het laatste beursnieuws, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×