TA: ‘Bullish patronen Takeaway en Paypal’

Het optimisme keert weer terug op de beurs na de mooie koersprestaties in de aandelenmarkten in de eerste handelsmaand van dit jaar. Een beurswijsheid beweert ‘So January goes, so goes the Year’. Je hebt statistieken en je hebt koerspatronen. Beleggers willen graag bullish verhalen zien nu.

Takeaway vanaf 2018 op basis van slotkoersen

Het aandeel Takeaway heeft de potentie in zich om een succesverhaal te schrijven op de beurs. Hiervoor zijn twee technische argumenten. Het eerste argument is het feit dat de beurskoers van Takeaway in tegenstelling tot de AMX-index of AEX-index in december niet terugviel naar een nieuw 12-maands dieptepunt (zie grafiek). Het tweede technische argument is de herkenning van wat chartisten een vlaggenmast noemen (zie recent spurt van € 44,90 naar € 58,80. De vlag die erna wappert is hooguit een consolidatiefase om nieuwe ‘measured move’ van € 14 boven het recente dieptepunt op te tellen. Dat wijst op een koersdoel rond € 67 (waarboven pas echt winstnemingen zijn te verwachten).

PayPal Holdings (PYPL) vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte versus S&P 500

Het aandeel van online betaalbedrijf PayPal Holdings (PYPL) is sinds het dieptepunt in oktober 2018 met ca. 18% in waarde gestegen. Sinds dit dieptepunt is de S&P 500 index (SPX) weggezakt en bijna weer hersteld, maar zonder positief resultaat tot nu toe. PayPal Holdings heeft dus relatief beter gepresteerd ten opzichte van de S&P 500 index, hetgeen ook blijkt uit de roze relatieve sterktelijn (= ratio PYPL/SPX). In de koersgrafiek van PayPal Holdings tekent zich een symmetrische driehoek af. Dit koerspatroon staat bekend als continuatiepatroon. Deze reputatie werd op 8 januari dit jaar bevestigd via een opwaartse uitbraak uit deze ‘triangle’. Het technisch theorieboek schrijft na de uitbraak een technische terugtest voor, waarvan we gisteren getuige zijn geweest. Het is vandaag dus tijd voor een online trade in het tickersymbool ‘PYPL’.

AEX-index

De AEX-index had binnen het dalende trendkanaal vorig maand de gelegenheid om een koersgat in de grafiek tussen AEX 500,56 en 502,83 met beursnoteringen te vullen alvorens tot een opwaartse trendbreuk te besluiten. Op 22 januari dit jaar was dat althans de opvatting in de aanname dat daarna het koersgat bij AEX 522,27 opgevuld zou worden. De AEX-index noteerde zojuist 522,34 dus de AEX-besloot eerst de bovenkant af te werken. Dat maakt de technische beeldvorming voor de komende tijd concreter. Nu de ‘gap-fill’aan de bovenkant een feit is, ligt er nog een klus aan de onderkant af te werken. Goed om te weten dat optimisten nog betere instapkansen mogen verwachten.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker