TA: ‘Danone blijft een lekker toetje’

Het warme weer in Europa nodigt uit om ons luchtig te kleden en luchtige maaltijden te nuttigen. Om fris en fruitig te blijven eten we daarom maaltijdsalades en maken we smoothies. En als we gemak willen kopen we gewoon een toetje. Het aandeel Danone zorgt al jaren voor een goede nasmaak.

Danone op maandbasis vanaf 1998

Het Franse voedingsmiddelenbedrijf Danone is gespecialiseerd in zuivelproducten, yoghurt, flessenwater en medische voeding. Allemaal producten die dagelijks voorzien in de behoefte van de mens. De behoefte van de aandelenbelegger is waardecreatie. Groupe Danone slaagt daar duidelijk in als we kijken naar de koersontwikkeling in de afgelopen jaren. Deze toont een stabiel stijgend trendkanaal.

Na een test van de meerjarige stijgende steunlijn eind juni krijgt het aandeel Danone opnieuw een opwaartse impuls. Op dit moment noteert wordt een poging ondernomen om de koerstoppen van de afgelopen maanden (februari t/m mei 2018) opwaarts te passeren. Bij de huidige koers rond € 68 bestaat er ruimte naar de bovenkant van het trendkanaal rond € 78.

CAC-40 index op maandbasis vanaf 2003

De Franse CAC-40 index (Cotation Assistée en Continue index) is in tegenstelling tot de koers-beweging van het aandeel Danone er nog niet in geslaagd om de koerstop van 2007 opwaarts te passeren. Het wordt spannend de komende twee maanden om te zien in hoeverre de CAC-40 erin slaagt om een serieuze rally naar de koerstop van 2007 in te zetten.

De beursmaanden augustus en september zijn gemiddeld genomen moeilijke maanden om de stijging vast te houden. Mocht dit ook deze maand of volgende maand het geval zijn, dan moet de stijgende steunlijn in de CAC-40 index bij een indexstand rond 5300 een nieuwe springplank bieden.

AEX-index op uurbasis bijgewerkt t/m 13:30 uur

De AEX-index heeft tot nu toe ‘met de Franse slag’ getracht om opwaarts uit te breken naar nieuwe hoogtepunten. Halverwege mei testte de AEX-index het piekniveau van januari jongstleden, maar daarna zakte de Amsterdamse beursgraadmeter als een pudding in elkaar. Een nieuwe poging lijkt nu wat meer serieuze trekjes te vertonen, want de stijgende steunlijn getrokken langs de bodems in de uurgrafiek vanaf eind juni is intact en dwingt als het ware de AEX-index de weg omhoog nu definitief te vervolgen.

Mislukt deze poging opnieuw, wees dan selectief en kies alleen aandelen die beter presteren op de lange termijn dan het beursgemiddelde.

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker