ETF van de week: iShares MSCI Japan (IJPN)

Wekelijks stuurt LYNX haar klanten exclusief nieuwsbrieven van internationale experts. Deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op technische of fundamentele analyse. Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief ontvangt men vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

Door middel van technische analyse in de grafiek gaat de BreakoutTrader op zoek naar instapmomenten in zowel opwaartse als neerwaartse trends. Er kan dus zowel long (aankopen van de aandelen) als short (verkopen van de aandelen) worden gegaan in de aandelen.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares MSCI Japan (IJPN)

De Aziatische index bevindt zich in de rallymodus sinds de MSCI Japan in september uit het weerstandsgebied klom bij € 12,50. De volgorde van hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten is gemakkelijk te zien en de uiterlijke trend is nog steeds intact. Sinds enkele weken vormt zich een tussentijdse consolidatie, die nu wacht op de voortzetting van de trend.

Uitleg: De piek van begin vorige week weerspiegelt de weerstand in de huidige grafiek. De weerstandslijn van consolidatie loopt ook hier. Als de index en dus ook de ETF deze hindernis overwint, kan worden verwacht dat de rally zal doorgaan. De weekgrafiek ziet er hier ook veelbelovend uit. In principe zou er in 2020 nog meer potentieel zijn van 10 tot 15 procent.

Set up ETF van de week iShares MSCI Japan

Setup: De toegang zou boven het niveau van € 13,65 liggen. Daarna kan de stoploss onder het dieptepunt van de vorige maand worden geplaatst. Vanwege het lage procentuele risico kan onder bepaalde omstandigheden ook een grotere positiegrootte worden gekozen.

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze iShares MSCI Japan (IJPN) volgen?

newsletter-image-3dnewsletter-breakouttrader-8bit

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker