ETF van de week: iShares Nasdaq Biotech ETF (BTEC)

Wekelijks stuurt LYNX haar klanten exclusief nieuwsbrieven van internationale experts. Deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op technische of fundamentele analyse. Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief ontvangt men vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

Door middel van technische analyse in de grafiek gaat de BreakoutTrader op zoek naar instapmomenten in zowel opwaartse als neerwaartse trends. Er kan dus zowel long (aankopen van de aandelen) als short (verkopen van de aandelen) worden gegaan in de aandelen.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares Nasdaq Biotech ETF (BTEC)

De Amerikaanse biotechnologiesector staat op onze kooplijst vanwege verschillende redenen. De trend in de biotechnologieaandelen is duidelijk stijgend en zolang deze trend zich voortzet, is het de moeite waard om te investeren in pullbacks. Onlangs werd nog een hogere pivot low gevormd net boven de 50 EMA-lijn. De opwaartse trend zet zich dus voort.

Uitleg: Op dit moment is de hoop op een vroeg vaccin in de VS zeer groot. Zo startte Moderna deze week met een nieuwe testronde en financiert de Amerikaanse overheid dit met honderden miljoenen dollars. Iedereen heeft er belang bij dat er snel een einde komt aan de COVID-crisis. De recente pullback naar de 50 EMA-lijn biedt ons wederom een zeer aantrekkelijke setup.

Setup: We willen de ETF kopen boven de € 6,30. De stop plaatsen wij onder de bodem van vorige week. De volgende stijging in de richting van de 6,80 euro lijkt op handen te zijn. Alleen als de bodems van juli zouden worden doorbroken, lijkt de opwaartse trend voorlopig verdwenen te zijn.

iShares Nasdaq Biotech ETF trade volgen

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze iShares Nasdaq Biotech ETF (BTEC) volgen?

newsletter-image-3dnewsletter-breakouttrader-8bit

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker