ETF van de week: iShares Oil & Gas Exploration and Production UCITS ETF (IS0D)

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares Oil & Gas Exploration and Production UCITS ETF (IS0D)

Deze olie & gas ETF biedt blootstelling aan een breed scala van wereldwijde bedrijven die betrokken zijn bij de exploratie en productie van olie en gas. Tot de grotere posities behoren bekende bedrijven als Canadian Natural Resources, ConocoPhillips, Diamondback Energy en Marathon Oil Corp. Onzekerheid ontstond vorige week door onenigheid over de toekomstige strategie van de OPEC en zijn bondgenoten. Dit zette de prijzen voor ruwe olie onder druk.

Uitleg: Wanneer de olieprijzen dalen, zakken ook de aandelen van deze sector. De ETF heeft in het verleden pullbacks laten zien naar de EMA-50, waarna de koers weer opveerde. Nu is er weer sprake van zo’n terugval, waarvan wij willen profiteren. Aangezien de oliemarkten de laatste tijd sterk zijn geweest, is het zinvol om een long positie op te bouwen en in te spelen op een herstel.

Setup: De candle van afgelopen vrijdag dient voor ons als koop trigger. Als de koers daarboven breekt, zou dit ons koopsignaal zijn. De stop-loss kan gezet worden onder de laatste low, onder de EMA-50 op 12,90 EUR.

 

iShares Oil & Gas Exploration and Production UCITS ETF (IS0D) setup

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze iShares Oil & Gas Exploration and Production UCITS ETF (IS0D) volgen?

newsletter-image-3dnewsletter-breakouttrader-8bit

Oprichter ratgeberGELD

Achim Mautz is al ruim 20 jaar werkzaam als trader, mentor en coach. Als technisch analist focust Achim zich op swing trading via de koersgrafieken. Zijn trades zijn gebaseerd op technische uitbraken, pull-backs en trading gaps.

Achim verzorgt wekelijks de nieuwsbrief BreakoutTrader. Deze is te lezen is in de LYNX Nieuwsbrievenservice. Hij speurt hiervoor samen met zijn team van www.ratgebergeld.at de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

Tevens geeft Achim regelmatig masterclasses voor LYNX Duitsland.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×