ETF van de week: Xetra Gold (4GLD)

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xetra Gold (4GLD)

Xetra Gold is de toonaangevende fysiek gedeponeerde goud ETF in Europa. De portefeuille neemt toe wanneer beleggers Xetra Gold-aandelen op de beurs kopen. Beleggers kunnen het fysiek gedeponeerde goud daarom ook laten leveren. Xetra-Gold bereikte zijn hoogtepunt in augustus vorig jaar en is inmiddels met zo’n 20% gecorrigeerd.

Uitleg: Wanneer de beurzen nieuwe hoogtepunten bereiken en de economische onzekerheid toeneemt trekken beleggers naar goud. Circa vijf procent aan goud in de portefeuille wordt beschouwd als een verstandige aanvulling in tijden van crisis, zo blijkt uit studies. Afgelopen week zorgde de daling op de aandelenmarkten voor lichte onrust, en daarom is goud als hedge mogelijk opnieuw interessant voor beleggers. De goudprijs stabiliseert wat rond het huidige niveau maar zit dicht tegen een uitbraak aan.

Setup: De goudprijs moet boven de weerstand rond $ 1875 zien te breken. Onderstaande ETF zal dan boven de EUR 49,80 uitstijgen, waarmee een koopsignaal wordt gegenereerd. Na de entry moet de stop op € 48,40 worden geplaatst. Na de uitbraak hanteren we € 53 als koersdoel.

 

Xetra Gold trade volgen

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze Xetra Gold (4GLD) volgen?

newsletter-image-3dnewsletter-breakouttrader-8bit

Oprichter ratgeberGELD

Achim Mautz is al ruim 20 jaar werkzaam als trader, mentor en coach. Als technisch analist focust Achim zich op swing trading via de koersgrafieken. Zijn trades zijn gebaseerd op technische uitbraken, pull-backs en trading gaps.

Achim verzorgt wekelijks de nieuwsbrief BreakoutTrader. Deze is te lezen is in de LYNX Nieuwsbrievenservice. Hij speurt hiervoor samen met zijn team van www.ratgebergeld.at de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

Tevens geeft Achim regelmatig masterclasses voor LYNX Duitsland.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×