ETF van de week: Xetra Gold (4GLD)

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xetra Gold (4GLD)

Xetra Gold is het toonaangevende fysiek gedeponeerde goudeffect in Europa. De onzekerheid op de beurzen zorgde ervoor dat goud vorig jaar als hedge weer interessant werd voor beleggers. Stijgende rentes, een stijgende dollar, alsook de stijgende opslagkosten voor goud hebben er echter voor gezorgd dat het edelmetaal de afgelopen maanden minder populair is.

Uitleg: Voor elk aandeelbewijs Xetra Gold wordt precies één gram goud in de centrale kluis gedeponeerd. Beleggers kunnen het fysiek gedeponeerde goud ook laten leveren. Studies tonen aan dat ongeveer vijf procent goud in een portefeuille een verstandige aanvulling is in tijden van crisis. Het huidige niveau en de technische ontwikkelingen zijn mogelijk interessant voor goud liefhebbers.

Setup: De ETF daalde tot onder de EUR 45,50 en keerde daarna weer omhoog. Vorige week zagen we een opwaartse gap. Weerstand heeft zich gevormd rond de 47.50 EUR. De ETF heeft nu de GAP opnieuw getest en zou bij de volgende poging door de weerstand kunnen breken. Boven 47.55 EUR kan men een long trade openen in Xetra-Gold. De stop loss is gezet na de doorbraak onder 45.90 EUR. Het voorlopige koersdoel staat vast op EUR 51.

 

Xetra Gold (4GLD) ETF Setup

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze Xetra Gold (4GLD)

newsletter-image-3dnewsletter-breakouttrader-8bit

Oprichter ratgeberGELD

Achim Mautz is al ruim 20 jaar werkzaam als trader, mentor en coach. Als technisch analist focust Achim zich op swing trading via de koersgrafieken. Zijn trades zijn gebaseerd op technische uitbraken, pull-backs en trading gaps.

Achim verzorgt wekelijks de nieuwsbrief BreakoutTrader. Deze is te lezen is in de LYNX Nieuwsbrievenservice. Hij speurt hiervoor samen met zijn team van www.ratgebergeld.at de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

Tevens geeft Achim regelmatig masterclasses voor LYNX Duitsland.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×