ETF van de week: Xtrackers Short DAX ETF

Wekelijks stuurt LYNX haar klanten exclusief nieuwsbrieven met beleggingstips. Deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op technische of fundamentele analyse. Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief ontvangt men vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

Door middel van technische analyse in de grafiek gaat de BreakoutTrader op zoek naar instapmomenten in zowel opwaartse als neerwaartse trends. Er kan dus zowel long (aankopen van de aandelen) als short (verkopen van de aandelen) worden gegaan in de aandelen.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xtrackers Short DAX ETF (DXSN)

Deze ETF weerspiegelt de Duitse aandelenindex DAX met een factor 1:1 en beweegt zich dus precies tegengesteld aan de onderliggende index. De rally van de DAX in de afgelopen weken is
zeer indrukwekkend geweest, maar de beurs is uiteraard geen eenrichtingsverkeer. Veelal treden er, na lange stijgingen, steeds weer scherpe correcties op.

Uitleg: Vorige week was er een duidelijke false move te zien in de DAX, die de kans op een correctie in de nabije toekomst aanzienlijk heeft verhoogd. Daar kunnen we met deze ETF van
profiteren. Een aankoop op het huidige niveau zou een zeer aantrekkelijke K/R opleveren en zou bovendien bestaande long posities afdekken.

ETF van de week DAX

Setup: De ETF kan worden gekocht rond de € 19 met een bestens order. Het koersdoel voor een mogelijk correctie in de DAX, zou voor de ETF een koers van € 20 betekenen. Mocht de
DAX toch nog verder willen stijgen, dan kan worden volstaan met een stop in de zone rond € 18,70. Het risico is hier dus beperkt.

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze Xtrackers Short DAX ETF volgen?

newsletter-image-3dnewsletter-breakouttrader-8bit

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker