ETF van de week: iShares Gold Producers ETF (IS0E)

Wekelijks stuurt LYNX haar klanten exclusief nieuwsbrieven van internationale experts. Deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op technische of fundamentele analyse. Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief ontvangt men vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

Door middel van technische analyse in de grafiek gaat de BreakoutTrader op zoek naar instapmomenten in zowel opwaartse als neerwaartse trends. Er kan dus zowel long (aankopen van de aandelen) als short (verkopen van de aandelen) worden gegaan in de aandelen.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares Gold Producers ETF (IS0E)

De afgelopen paar handelsdagen waren allesbehalve gemakkelijk voor beleggers in goud en vooral in goudmijnaandelen. Een valse uitbraak in de loop van de afgelopen week heeft veel investeerders op het verkeerde been gezet, en momenteel worden belangrijke steunniveaus getest. Ook de goudprijs zelf test momenteel het steunniveau op circa $1.900 per ounce.

Uitleg: De verdere ontwikkeling van de goudaandelen zal uitsluitend afhangen van de ontwikkeling van het glanzende edelmetaal. Mocht de goudprijs zich herstellen vanaf het huidige niveau, dan zouden de goudproducenten ook een aanzienlijke herstel moeten zien. We willen hier een mogelijk keerpunt naar boven bespelen. Mocht de goudprijs in de tussentijd echter een meer uitgesproken neerwaartse trend vertonen, dan zou de opstelling moeten worden geschrapt.

Setup: Mocht de ETF beginnen met stijgen en boven de 14,75 EUR komen, dan kunnen de aankopen met een krappe stop worden geplaatst. Dit is een typisch bounce-play. Als de prijs van de ETF echter onder de 14 EUR komt voordat de trigger wordt bereikt, zou de set-up voorlopig moeten worden geschrapt.

Trading setup - iShares Gold Producers ETF

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze iShares Gold Producers ETF (IS0E) volgen?

newsletter-image-3dnewsletter-breakouttrader-8bit

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker