De ETF van de Week: iShares MSCI China ETF (36BZ)

Wekelijks stuurt LYNX haar klanten exclusief nieuwsbrieven met beleggingstips. Deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op technische of fundamentele analyse. Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief ontvangt men vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

Door middel van technische analyse in de grafiek gaat de BreakoutTrader op zoek naar instapmomenten in zowel opwaartse als neerwaartse trends. Er kan dus zowel long (aankopen van de aandelen) als short (verkopen van de aandelen) worden gegaan in de aandelen. Met een rendement van ruim 106,8% over 2014, 2015, 2016 en 2017 is de BreakoutTrader buitengewoon succesvol.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares MSCI China ETF (36BZ)

De Chinese aandelenmarkt is in 2018 onder vuur komen te liggen als gevolg van de strijd en punitieve tarieven met de VS. De negatieve economische effecten zijn al voelbaar en de totale markt heeft in de afgelopen 12 maanden ongeveer 35 procent van zijn waarde verloren. Of de ETF hier stabiliseert, hangt ervan af of de bodem net boven € 2,80 kan worden gehouden.

Uitleg: dit kan mogelijk een zogenaamde dubbele bodem vormen. Natuurlijk is het belangrijk dat de dieptepunten van de laatste paar maanden niet worden doorbroken. Als dat het geval is, zou niet alleen de opzet weg zijn. Hoogstwaarschijnlijk blijft de ETF dan crashen. Het vasthouden van de bodem zou echter de ideale manier zijn om te speculeren op een ommekeer.

Mogelijke Setup: het handelsidee is extreem speculatief, maar kan worden gerechtvaardigd met een koers/risico verhouding van meer dan 3. Als hier geen sprake is van duurzame koopdruk, is het neerwaartse risico duidelijk vastgesteld. Mocht de Chinese aandelenmarkt vanaf hier een rally starten, dan is het rendement groot.

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze trade volgen?

newsletter-image-3dnewsletter-breakouttrader-8bit

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker