ETF van de week: iShares STOXX Europe 600 Travel ETF (EXV9)

Wekelijks stuurt LYNX haar klanten exclusief nieuwsbrieven van internationale experts. Deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op technische of fundamentele analyse. Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief ontvangt men vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

Door middel van technische analyse in de grafiek gaat de BreakoutTrader op zoek naar instapmomenten in zowel opwaartse als neerwaartse trends. Er kan dus zowel long (aankopen van de aandelen) als short (verkopen van de aandelen) worden gegaan in de aandelen.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares STOXX Europe 600 Travel ETF (EXV9)

Vooral de reisindustrie heeft nog steeds te kampen met de negatieve gevolgen van de coronacrisis. Het is duidelijk dat veel bedrijven in de sector de huidige crisis niet zullen overleven. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot meer winst voor anderen in de komende jaren, wanneer een deel van de concurrentie is vertrokken. Het ergste is waarschijnlijk al ingeprijsd op de huidige aandelenkoersen.

Uitleg: De koersen van veel bedrijven zijn nog mijlenver verwijderd van de niveaus aan het begin van het jaar, maar langzaam maar zeker lijkt er weer enige hoop te komen. De trend van de ETF is lichtelijk stijgend en we staan op het punt om opwaarts uit een stierenvlag te breken. Dit is een uiterst aantrekkelijk signaal dat de komende dagen zou kunnen worden getriggerd.

Setup: De doorbraak boven het niveau van 17 EUR zou een duidelijk koopsignaal geven. Daarna zien we zeker de mogelijkheid dat de bovenste band van het mogelijke trendkanaal rond 20 EUR kan worden bereikt. Met een stop onder het laagste punt van de stierenvlag kan het risico van de trade goed worden beschermd.

Trading setup - iShares STOXX Europe 600 Travel ETF

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze iShares STOXX Europe 600 Travel ETF (EXV9) volgen?

newsletter-image-3dnewsletter-breakouttrader-8bit

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker