TA: ‘Goed nieuws is slecht nieuws’

Significante koerstoppen worden meestal gemaakt als beleggers superpositief zijn. Op 3 oktober 2018 sloot het aandeel Apple Inc. op de hoogste slotstand ooit. Financiële media maakten op 6 oktober gewag van een ‘halleluja-stemming op de Amerikaanse beurs’. Maar wat nu als goed nieuws slecht nieuws blijkt?

Apple Inc. (AAPL) vanaf 2017 + relatieve sterkte t.o.v. Nasdaq-100 index

Het aandeel Apple Inc. verliest op Wall Street, doordat het management heeft besloten om geen omzetspecificaties meer te geven bij de publicaties van haar toekomstige bedrijfscijfers. Het bericht volgde op de beter dan verwachte winst-/groeicijfers. Goed nieuws werd dus slecht ontvangen. De koerscorrecties in Wall Street vorige maand suggereren dat het maximum haalbare voorlopig is bereikt. Apple Inc. (AAPL). Apple behoort tot de beursgenoteerde aandelen in de V.S. die o.a. de breder samengestelde beursbarometers op sleeptouw hebben genomen dit jaar. Dit is duidelijk te zien via de (roze) relatieve sterktelijn t.o.v. de Nasdaq-100 index vanaf het dieptepunt in februari dit jaar. Nu ziet het ernaar uit dat een ander aandeel in Wall Street het sentiment moet zien op te krikken.

AEGON vanaf 2015 + Elliott Wave correctiepatroon A-B-C

Het aandeel Aegon heeft vanaf het dieptepunt in juli 2016 een herstelbeweging ingezet in de vorm van een A-B-C-zigzag. Dit correctieve koerspatroon is binnen de Elliott Wave Theorie bekent als een tijdelijke reactie. De impulsbewegingen (A en C) worden traditioneel opgebouwd uit vijf golven, waarvan drie stijgend en twee dalend. Nu de top van deze A-B-C-zigzag dit jaar lijkt te zijn gezet, moeten aandelenbeleggers voorbereid zijn op een nieuwe dalingsfase richting de dieptepunten van de basis van deze A-B-C-zigzag. Deze dalingsfase wordt in theorie opgebouwd uit een dalende trend bestaande uit vijf golven. De golven 1 en 2 zijn al voltooid en nu oogt de subgolf ii als setup voor een sterke dalingsfase in de komende weken/maanden.

S&P 500 index op dagbasis vanaf eind maart 2018

In de Amerikaanse S&P 500 index is in de afgelopen maanden een (H)oofd(S)choudertop gevormd, waarbij de (gele) neklijn vorig maand neerwaarts werd doorbroken. Technisch analisten doen hun werk via toepassing van beslisregels, w.o. de beoordeling van uitbraakmarges ten opzichte van steun- en weerstandsniveaus, trendlijnen, trendpatronen enz. enz.  De neklijn van het vermeende trendomslagpatroon ligt in de S&P 500 index bij 2728. De 3%-foutmarge ligt dus bij 2646. Op 29 oktober jongstleden werd een slotnotering gezet bij 2641,25. Dit betekent dat feitelijk de nekslag in de bullmarkt is uitgedeeld en de ‘gap’ (zie grafiek) spoedig weer gevuld zal worden in de weg omlaag.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in meer dan 25 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×