TA: ‘Ideale optiestrategie met TA’

Vanavond organiseert LYNX weer een educatieve masterclass. Het webinar staat in het teken van U vraagt, wij draaien: bepaal de ideale optiestrategie met TA. Met alleen een lineaire ‘buy & hold’-strategie redden beleggers het dit jaar niet of nauwelijks. Hierbij alvast een tipje van de sluier.

NN Group vanaf oktober 2017 + 20/120-daags gemiddelden

De technische analyse is een prachtig hulpmiddel om trends en trendomslagen te duiden. Er is alleen wel een grote uitdaging. De technische analyse maakt gebruik van allerhande technieken die niet in een paar zinnen zijn uit te leggen. De kleuren in de getoonde grafieken vandaag zijn afkomstig van een mechanische trendvolgende techniek die de trendfasen op basis van vaste beslisregels invult.

De actueel lichtgroen gekleurde koersgrafiek van NN Group illustreert een normale correctiefase binnen een positieve trend. De koers noteert onder het 20-daags gemiddelde (= correctie), maar boven het 120-daags gemiddelde (= positief). Op basis hiervan doen zich kansen voor zolang de beurskoers boven het 120-daags gemiddelde noteert. Daar past vast een logische optiestrategie bij.

Aalberts Industries

Het aandeel Aalberts Industries beweegt duidelijk in een dalende trend. De beurskoers noteert onder een dalend 20-daags gemiddelde en dit gemiddelde noteert op haar beurt weer onder een 120-daags (dalend) gemiddelde. Kortom, sinds de negatieve kruising in deze koersgemiddelden op 28 juni jl. bij een koers op € 40,08 geeft de trendvolgende techniek van genoemde twee gemiddelden aan dat dit aandeel last heeft van verkoopdruk.

Zowel zittende aandelenbeleggers als koopjesjagers stellen de vraag waar de bodem komt te liggen. Dat is nooit met 100% zekerheid te duiden, maar de relatieve sterkte index (RSI) toont wel nu een ‘oversold’-waardering. Deze conditie nabij een voormalige weerstand (zie juni 2016) biedt koopkansen. Leuk om overigens nog te melden is dat een investering in opties minder geldbeslag vraagt dan een investering in aandelen.

AEX-index in 2018

Het is altijd spannend om te zien of een steun- of weerstand wordt doorbroken en voor hoelang. Voor dit moment volstaat de constatering dat er combinaties van technische indicatoren mogelijk zijn die momentum meten en bepaalde mate van overdrijvingen. Op dit moment volstaat deze bijdrage met de constatering dat de paarsgekleurde candles wijzen op sterke verkoopdruk en gele candles wijzen op een te ver doorgeschoten beweging. Op basis hiervan wordt het sluiten van de gap vermoed in de nabije toekomst tussen AEX 524,83 en AEX 528,03. Optiebeleggers kunnen hier vast iets mee.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in meer dan 25 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker