Inspelen op kwartaalcijfers Apple

Technologieconcern Apple opent vanavond nabeurs de boeken over het derde kwartaal. Het aandeel Apple lag de laatste weken niet echt goed en noteerde tot voor kort circa 5% onder de high van eind augustus.

Vorige week donderdag kwamen echter Amazon, Microsoft en Alphabet met bijzonder goed ontvangen kwartaalcijfers. Deze aandelen stegen op de dag van uitkomst met respectievelijk 13%, 6% en 4%. Ook het aandeel Apple profiteerde van deze hausse op de markt en heeft inmiddels een nieuwe all-time high gemaakt. De koerssprong van de afgelopen 2 dagen van 6% is met het oog op de aankomende kwartaalcijfers zeker enthousiast.

Inmiddels hoor je tegenstrijdige berichten over de verkopen van de laatste iPhone-modellen, terwijl de koers rond de all-time high noteert. Kortom, het lijkt mij een mooie gelegenheid om op een goedkope manier in te spelen op een dalende koers van Apple. De bomen groeien immers niet tot de hemel en vandaag zien we bijvoorbeeld ook een licht negatieve reactie op de beter dan verwachte cijfers van Facebook.

Om de butterfly te openen doe ik de volgende transacties:

 Actie  Product  Prijs
 Koop 1  AAPL NOV17’17 165 PUT
 Verkoop 2  AAPL NOV17’17 155 PUT
 Koop 1  AAPL NOV17’17 145 PUT
$ 2,25

 

De premie die ik voor deze butterfly wil betalen is $ 2,25. In het ideaal scenario noteert het aandeel Apple op 17 november tijdens expiratie op een koers van $ 155,00. In dat geval is de combinatie $ 10 waard, wat bijna een vervijfvoudiging van mijn inleg betekent.

Ik ben het volledig met u eens dat de kans dat de expiratie exact op deze koers plaatsvindt hoogst onwaarschijnlijk is. Mijn voorkeur gaat dan ook zeker niet uit naar het blijven wachten tot expiratie. Mocht het aandeel Apple wellicht na de cijfers al zakken, dan kan het zomaar zijn dat ik morgen alweer winst neem.

Indien positief gereageerd wordt op de kwartaalcijfers, dan heeft de combinatie nog een looptijd van ruim twee weken.

Terwijl het meest ideale scenario dus een koers van $ 155,00 is, ligt het break-even-point op een koers van $ 162,75. Boven deze koers is de positie tijdens expiratie verliesgevend, waarbij een koers van boven de $ 165 de combinatie waardeloos afloopt. Het maximale verlies is gelijk aan de investering van $ 225.

Ook aan de onderkant ligt een break-even-point, namelijk op een koers van $ 147,25. Onder deze koers wordt de positie ook verliesgevend. Het is echter niet de bedoeling dat u het zover laat komen. Begint de koers de komende dagen te dalen, dan is het zaak om op tijd winst te nemen. Mocht het zover komen, dan laat ik uiteraard middels mijn beleggingsportefeuille weten wanneer ik zelf de positie sluit.

roy

Bent u het eens met mijn strategie en wilt u graag deze trade volgen?

Dat kan heel eenvoudig. Via onderstaande button wordt de bovengenoemde transactie automatisch voor u klaargezet in ‘LYNX Basic’; ons vereenvoudigde handelsplatform.

De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Ondanks het feit dat LYNX alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruikmaakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan LYNX niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van uw Financieel Rijbewijs en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. De auteur heeft wel positie in één van voornoemde financiële instrumenten. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Beleggingsspecialist LYNX

Roy van Santen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Roy schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker