Instapmoment na afstraffing aandeel Ahold-Delhaize

Nadat de koers van het aandeel Ahold-Delhaize al maanden achterblijft op de koers van de AEX, bereikt deze underperformance de afgelopen twee dagen een kookpunt. Na een winstwaarschuwing van de Amerikaanse concurrent Kroger krijgt het pas gefuseerde aandeel flinke klappen.

Ahold-Delhaize instapmoment koers grafiek

Underperformance Ahold-Delhaize

Slecht nieuws voor de sector is inmiddels ingeprijsd in het aandeel Ahold-Delhaize en gezien de recente koersdaling van het aandeel, is de volatiliteit in de opties toegenomen en dus ook de premie van deze opties.

Kortom, de recente afstraffing in de koers geeft ons de kans om op een mooi niveau in te stappen in het defensieve aandeel Ahold-Delhaize. Om te profiteren van de stijgende vola, doe ik dit middels het schrijven van putopties.

Vanochtend werd kort na de opening kortstondig een dieptepunt bereikt van € 17,81. Het is zaak dat de koers zich nog een keer richting dit niveau bereikt om de positie te openen. Ik wil voor mijn putopties immers een premie van € 0,25 ontvangen.

Ahold Delhaize putopties tabel

In bovenstaande screenshot vind u de koers van zowel het aandeel Ahold-Delhaize als de koers van de desbetreffende optie. Het gaat om de putoptie met uitoefenprijs € 17 en een expiratiedatum van 18 augustus 2017.

De huidige koers van de optie is € 0,21, maar gezien de huidige beweeglijkheid in het doorgaans minder volatiele aandeel Ahold-Delhaize, is de kans zeker aannemelijk dat ik vandaag of aankomende maandag nog een uitvoering krijg voor mijn verkooporder op € 0,25.

Om de positie te openen voer ik dus de volgende transactie uit:

Actie Product Prijs
Verkoop 5 AD AUG18’17 € 17 PUT € 0,25

Gezien de multiplier van 100 ontvang ik in totaal een premie van € 125. Deze ontvangen premie is tevens mijn maximale winst indien het aandeel Ahold-Delhaize op 18 augustus boven een koers van € 17 noteert.

Om de aandelenpositie van 500 stuks binnen te krijgen dient het aandeel Ahold-Delhaize tijdens expiratie onder een koers van € 17 te noteren. Gezien de ontvangen premie van € 0,25 en de uitoefenprijs van € 17, ligt mijn break-even punt op een koers van € 16,75. Mijns inziens een mooie prijs om de stukken Ahold op te pikken.

Ahold Delhaize P&L 18 augustus 2017

Noteert het aandeel Ahold-Delhaize tijdens expiratie onder een koers van € 16,75, dan is mijn positie verlieslatend. In dat geval krijg ik de aandelen dus geleverd en kom ik graag bij u terug om gedekte callopties te schrijven. Middels het schrijven van gedekte callopties wil ik mijn instapprijs van mijn aandelen maandelijks verlagen.

Voor deze positie is bij LYNX een margin van ongeveer € 1.200 vereist. Voor het schrijven van 5 putopties betaalt u € 9 aan commissiekosten.

roy

Bent u het eens met mijn strategie en wilt u graag deze trade volgen?

Dat kan heel eenvoudig. Via onderstaande button wordt de bovengenoemde transactie automatisch voor u klaargezet in ‘LYNX Basic’; ons vereenvoudigde handelsplatform.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft wel positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Beleggingsspecialist LYNX

Roy van Santen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Roy schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×