Italiaanse angst en hernieuwde zorgen handelsoorlog verpesten sentiment


Op het scherm staan vandaag alle seinen op rood, over de hele linie noteren de aandelenmarkten lager en vindt een vlucht plaats naar veilige havens. Hernieuwde zorgen over de handelsoorlog zorgen voor toenemende onzekerheid nu Trump zich niet bepaald enthousiast uitliet over de eerdere onderhandelingen van vorige week. In Amsterdam staat de AEX-index ruim 1,1% lager en is daarmee precies afgeketst op de eerdere jaartop rond de 572,5 punten.

Daarnaast verkeren beleggers in onzekerheid over Italië, waar de rente op staatsobligaties al dagen achtereen oploopt na de vorming van de coalitie. De 10-jaarsrente is met bijna 70 basispunten toegenomen tot 2,43% nu de onzekerheid over het lot van de euro weer opspeelt in het Zuid-Europese land. Dit treft overigens ook de euro, die verder onder druk staat en beland is op een koers van $1,17.

Ed Peerdeman

Ed Peerdeman

Business Developer

Ed Peerdeman werkt als Business Developer bij LYNX. In zijn rol is hij verantwoordelijk voor het creëren van oplossingen voor particuliere en professionele klanten bij LYNX. Daarnaast is hij actief als presentator binnen het LYNX educatieprogramma. In het verleden is Ed meerdere jaren actief geweest als beleggingsadviseur bij een zelfstandige vermogensbeheerder.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker