TA: ‘Kassa bij Walmart’

Vorige week werd de technische suggestie gedaan om te gaan shoppen. Nee, niet op de beurs, maar bij de supermarkten. Nee, niet in de fysieke winkels, maar in beursgenoteerde aandelen van bijvoorbeeld supermarktketen, bijvoorbeeld WalMart Inc.

WalMart Inc. (WMT) vanaf 1998 + relatieve sterkte t.o.v. Dow Jones Industrials Average

Het aandeel WalMart is sinds de vorige blog van 23 oktober jongstleden gestegen met 3,5% en dat is dus ‘kassa’ voor degenen die technische analyse weten te waarderen. De Dow Jones Industrials Average verloor in de afgelopen vijf handelsdagen 2,3%. De vraag waarvoor velen zich gesteld zien is wat nu precies de boodschap is van de stevige koerscorrecties in de Amerikaanse aandelenbeurzen. Is het tijdelijke dip (= wat we natuurlijk hopen) of is de ‘langste bullmarkt’ nu een gelopen race? Voor hen die voor het laatste vrezen is er relatief goed nieuws. De koersontwikkeling van het aandeel WalMart Stores presteert in crisis tijden duidelijk beter dan Dow Jones Index (zie roze relatieve sterktelijn, in formule WMT/DJIA).

BOEING Co. (BA) vanaf september 2016 + relatieve sterkte t.o.v. Dow Jones Industrials Average

Beleggers die een hoge vlucht willen maken via ‘laag kopen’ en ‘hoger verkopen’ hebben bij het betalen van de aandelenticket maar op één ding te letten. Hoewel deze stelling wat kort door de vliegtuigslurf is, wordt de bestemming het gemakkelijkst bereikt via een proces van hogere bodems en hogere toppen. Dit moet even worden benadrukt, ondanks dat iedereen kan dit met eigen ogen in de grafiek kan herkennen. Het proces van hogere toppen was recent in het aandeel Boeing intact, dus dat oogde sterk. Hierin is verandering gekomen na de ingezette koersdaling van Boeing, waardoor van de stijgende lijn is afgeweken. Ook presteert Boeing niet langer zichtbaar beter dan de Dow Jones Industrials Average. Het lijkt dus tijd om uit te checken.

AEX-index in oktober (dagcandles)

De AEX-index aarzelt hoe het nu verder moet na deze dramatische oktobermaand. De AEX-index noteerde intraday vandaag nog op 511,24 punten. Dat is iets hoger dan de slotkoers van een week geleden op 23 oktober 2018 (= AEX 510,86). Op vrijdag 26 oktober werd een bodempatroon geslagen in de vorm van een hamer. Na een lange reeks van dalingen is dat een positief teken. De omgekeerde hamer afgelopen maandag slaat het ontluikende bodemproces echter binnen 24 uur weer de kop in. Twijfel overheerst. Wat is nu wijsheid? De grafiek op dagbasis toont een proces van lagere toppen en lagere bodems. Conclusie: de verkoopdruk heeft nog steeds de overhand.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in meer dan 25 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×