Negatief sentiment op beurzen na onrust in Italië


Het was een week met veel rumoer op de beurzen. De aandelenmarkten zijn echter per saldo weinig opgeschoten afgelopen week. Op woensdag verhoogde de Fed zoals verwacht de beleidsrente met 0,25%. Op vrijdag zorgde de onrust in Italië voor lichte paniek op de beurzen. De Italiaanse beurs noteert ruim 4% lager en ook de overige Europese beurzen kijken tegen stevige verliezen aan. Opvallend was ook de koers van de EUR/USD die wegzakte tot circa 1,157.

Aankomende week zullen beleggers vooral benieuwd zijn of de politieke onrust in Italië nog een staartje krijgt. Uiteraard blijft de inmiddels mondiale handelsoorlog op de achtergrond spelen. Tevens krijgt de markt weer een reeks macro-economische cijfers te verwerken.

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en het laatste beursnieuws, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker