Netflix boekt redelijke resultaten in Q1, maar voorspelt afzwakking groei

Netflix heeft in het eerste kwartaal 9,6 miljoen nieuwe abonnees mogen verwelkomen. Het totale aantal betalende abonnees is hierdoor gestegen tot ruim 148 miljoen.

Beleggers schrokken echter van de voorzichtige outlook voor het tweede kwartaal, waar Netflix slechts een toename van 5 miljoen nieuwe abonnees verwacht. Netflix denkt dat de klantengroei wat gaat tegenvallen en wijst daarbij op de recentelijk verhoogde prijzen in de Verenigde Staten, Brazilië, Mexico en delen van Europa.

Even stond het aandeel ruim 5% lager in de nabeurs-handel, maar nadat beleggers waren bekomen van de schrik herstelde de koers redelijk snel tot een verlies van minder dan 1%. In deze video bespreken de beleggingsspecialisten van LYNX of Netflix last gaat krijgen van de toenemende concurrentie.

Netflix in het LYNX Ideeëncentrum

In het LYNX Ideeëncentrum namen we vorige maand een optieconstructie in op het aandeel Netflix. Met de put spread spelen we in op een daling van het aandeel Netflix. In het Ideeëncentrum leest u onze toelichting op dit beleggingsidee en kunt u de trade tevens met één druk op de knop volgen.

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en het laatste beursnieuws, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker