TA: ‘Over de dood en stokbrood’

Op 11 maart werd het aandeel van de Amerikaanse vliegtuigbouwer ‘Boeing’ (BA) technisch beoordeeld. De beurskoers opende afgelopen maandag fors lager en maakte een valse herstart vanwege dodelijk geachte risico’s. Het aandeel Airbus profiteert van de problemen bij Boeing.

Airbus

Het aandeel van vliegtuigbouwer Airbus behoort ten opzichte van een week geleden tot de hoogvliegers in het Europese beursherstel. Airbus blijkt halverwege vorige maand de koerstoppen van 2018 te hebben gepasseerd. Dit levert voor trendvolgers een aanmoediging op voor doorgaande koersstijgingen. Eind vorige week daalde Airbus naar € 109,30 en sloot op  € 111,52 boven de hoogste slotkoers van vorig jaar (= € 109,20 op 27 juli 2018). Deze terugval blijkt een klassieke terugtest van de weerstand in de rolwisseling naar nieuwe steun. In relatieve roze sterktelijn ten opzichte van Boeing toont een opwaartse kruising. Het is eigenlijk te controversieel voor woorden, maar in het Frans zou men zeggen: l’un sa mort est l’autre son pain.

SLIGRO FOOD GROUP

Terwijl de AEX-index de aandacht opeist dankzij een nieuw hoogtepunt dit jaar vandaag, probeert het aandeel SLIGRO FOOD GROUP een daling naar nieuwe dieptepunten juist deze week af te wenden. Op 11 februari werd vorige maand een laagste slotstand genoteerd bij € 32,25. Afgelopen maandag en dinsdag sloot de beurskoers van Sligro onder de genoemde februari-bodem. Opvallend daarbij is de hogere bodem in de relatieve sterkte index (RSI). Deze positieve divergentie wijst op verlies aan verkoopdrang. Nu het aandeel Sligro herstelt boven de februari-bodem en een nieuwe hogere bodem in de RSI is gezet, is de beurskoers voldoende afgeprijsd om ‘zeer aantrekkelijk’ te worden gekwalificeerd vanuit een opportunistische beleggershouding.

AEX-index op weekbasis + Stochastics(8,5)

De AEX-index breekt bij het opstellen van dit rapport (voor de expiratie van opties/futures vandaag) uit naar een nieuw hoogtepunt dit jaar. De stochastics trading indicator (parameterinstelling 8 en 5) met een 3-perioden gemiddelde (zie combinatie rode en zwarte lijn) toonde recent op weekbasis een overgekochte beurswaardering. De roodgekleurde weekcandles komen tot stand bij een draai omlaag van de stochastics indicator onder het afgeleide 3-weeks gemiddelde (boven de grenswaarde 80). De opwaartse uitbraak is in termen van kansberekening verrassend. Aan de andere kant moet helemaal links in de grafiek worden geconstateerd dat niets altijd goed voorspelt.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×