Overname JustEat door Takeaway of Prosus


De overnamestrijd om JustEat is in de volgende fase terechtgekomen. Beide partijen hebben een hoger bod uitgebracht. De koers van JustEat loopt hierdoor op. Takeaway betaalt in aandelen, terwijl Prosus een bod van 800 pence in kasgeld heeft uitgebracht. Recent zakt de koers van Takeaway wat weg en herstelt Prosus juist. Dit verhoogt de kansen voor deze nieuweling op de AEX. Het bedrijf is tot nu toe enkel bekend van haar belang in Tencent, maar de overname van JustEat kan hier mogelijk verandering in brengen.

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en het laatste beursnieuws, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker