TA van Edward Loef: ‘Over de rand of niet?’

Deze vraag werd door veel beleggers en beursexperts in het afgelopen weekend gesteld na de plotselinge inzinking vorige week.

KBC Groep in 2020 op dagbasis + 20/120-daags gemiddelden

In het vorige LYNX Technische Analyse blog werd gesproken over de zwanenzang. Het technisch liedje van dat blog was dat er aanwijzingen zijn voor een verwachte dramatische afloop in de speculatieve stijging in bankaandelen waarbij fusiebesprekingen een rol spelen. In de technische analyse wordt het deuntje bepaald door de bewegingen in de beurskoers. De beurskoers van KBC Groep valt zojuist in positieve zin op als gevolg van een bovengemiddelde intraday koersstijging. Dit ten opzichte van de 18 Europese hoofdsectoren vandaag en de kruising tussen de 20-daags en 120-daags koersgemiddelden.

Er is echter een kanttekening: het 20-daags gemiddelde daalt onder het 120-daags gemiddelde. Dus wat op het eerste gezicht positief oogt, blijkt bij nader inzien dramatisch genuanceerd te moeten worden.

Koninklijke BAM Groep in 2020

Het aandeel Koninklijke BAM Groep sloot op 23 maart dit jaar ten tijde van de beurspaniek omtrent COVID-19 op € 1,2060. Eind vorige week werd een dieptepunt bereikt bij € 1,1940. Het aandeel noteert bij het opstellen van dit blog weer boven het dieptepunt van maart dit jaar. Het kan niet anders of er zijn marktpartijen na 23 maart op de beurs actief die hebben besloten om te kopen of niet meer te verkopen, want nadien zijn er perioden geweest van koersstijgingen.

Echter, alle transacties ten spijt, bij een nieuw dieptepunt wordt de spreekwoordelijke rand opgezocht waar de aandeelhouders in Koninklijke BAM Groep liever niet overheen vallen. Er is nu haast geboden om de beurskoers weer in de steigers te zetten. Die haast krijgt een behoorlijk urgent karakter nu.

Nasdaq 100 index op uurbasis vanaf begin augustus 2020

Het koersverloop van de Amerikaanse Nasdaq-100 index is in de afgelopen weken in een opwaartse versnellingsfase beland. Naarmate de beurskoers steiler oploopt, des te gemakkelijker breekt de onderliggende trendlijn.

De snelheid van de koersdaling in de tweede helft van vorige week heeft twee stijgende steunlijnen neerwaarts doorkliefd. Deze daling zet menig speculant weer een beetje met beide benen op de grond. Of dit vaste grond is zal nog moeten blijken. Het is immers september en deze maand blijkt statistisch zwak en soms zelfs de aanzet tot een stormachtig koersverloop in de herfstperiode.

De opdracht is nu alert te zijn op de ontwikkeling van een lager gelegen koerstop. Gelet op de beweeglijkheid gelieve dus iets vaker dan eenmaal per dag een blik op het beursscherm te werpen.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker