Records op Wall Street, maar politieke onrust neemt toe


We kunnen spreken van de langste bullmarkt ooit en de S&P 500 wist gisterenavond een nieuwe all-time high neer te zetten. Toch is er niet alleen maar positief nieuws op de financiële markten. Gisteren werd de voormalig topadvocaat van Trump veroordeeld voor meerdere misdrijven en hiermee neemt de onzekerheid omtrent de Amerikaanse president toe. De S&P 500 liep dan ook direct terug richting het slot na het zetten van een recordniveau, desalniettemin laat Europa vandaag een sterke handelssessie zien.

Het sentiment hangt deze week af van de uitkomsten van de onderhandelingen tussen de VS en China en de uitspraken van Fed-voorzitter, Jerome Powell. De economische beleidsbepaler spreekt eind deze week op het Jackson Hole symposium. Uitspraken omtrent het beleid zijn van directe invloed op de dollarkoers en daarmee van groot belang voor de opkomende markten die in zwaar weer verkeren.

Director

Tycho Schaaf is beleggingsspecialist bij LYNX. Zijn dagelijkse Morning Calls en blogs zijn te volgen via de Twitter van LYNX. Tevens geeft hij regelmatig Masterclasses die deel uitmaken van het educatieprogramma van LYNX en behandelt hij als spreker uiteenlopende onderwerpen tijdens interactieve seminars.

Meer:
AEX
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker