Sluitingstransactie callspread AEX-index

Enkele weken terug opende ik een longpositie in de AEX-index. Middels een 1-op-2 callspread 545-555 met expiratie december, speelde ik in op een stijging van de Amsterdamse index.

Inmiddels is de AEX-index met bijna 15 punten opgelopen en is het mijns inziens tijd om de longpositie te sluiten. De expiratie van de optiestrategie vindt aankomende vrijdag 15 december plaats. Des t korter de looptijd van een optiepositie, des te heviger de positie reageert op koersschommelingen.

Met de rentebesluiten van zowel de Fed als de ECB in het vooruitzicht, wil ik het risico op een tegenvaller dus niet meer nemen. Hierom kies ik voor zekerheid en verzilver ik een mooie winst op de combinatie.

Destijds nam ik de positie in tegen een koers van € 0,90. Zojuist heb ik deze gesloten tegen een koers van € 4,20. Inmiddels is de koers van de AEX-index weer wat opgelopen en daarmee ook de koers van de optiestrategie. U kunt de positie op dit moment dus zelfs sluiten tegen een hogere koers van  € 4,90, zoals in onderstaande screenshot duidelijk te zien is.

Gezien het instapniveau van € 0,90 en de verkoopprijs van € 4,20, heb ik op deze positie dus een winst gemaakt van € 3,30. Gezien de multiplier van 100 komt dit neer op een winst van € 330, exclusief transactiekosten. Halen we deze nog van de totale winst af, dan komen we op een keurige winst van boven de € 320 uit.

Bent u benieuwd naar de overige positie in de portefeuille van Roy? Meld u dan nu aan in het LYNX Ideeëncentrum via LYNX Basic.

roy

Heeft u de positie ingenomen en net als Roy voornemens om de positie met winst te sluiten?

Dat kan heel eenvoudig. Via onderstaande button wordt de bovengenoemde transactie automatisch voor u klaargezet in ‘LYNX Basic’; ons vereenvoudigde handelsplatform.

 

Beleggingsspecialist LYNX

Roy van Santen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Roy schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en de Twitter van LYNX.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker