S&P 500 nadert all-time high


De S&P 500 nadert haar all-time high van eerder dit jaar. Gisteren stond vooral Tesla volop in de schijnwerpers nadat Elon Musk, de CEO van Tesla, in een tweet liet weten te overwegen het bedrijf van de beurs te halen voor $420,- per aandeel. De koers schoot daardoor meteen omhoog, maar of dit ook echt gaat gebeuren of dat Musk de shorters in het aandeel wilt plagen blijft de vraag. Veel speculanten zetten in op een koersdaling en ondanks dat zij gisteren verliezen moesten nemen blijft de short interest ratio hoog.

Ahold Delhaize kwam vandaag met cijfers die teleurstelde ondanks de hogere winst. Het lijkt erop dat Ahold Delhaize wat wegzakt onder druk van analisten terwijl het juist aan een sterke rally bezig was. Deze rally werd eind vorig jaar ingezet nadat de koers flink was gezakt door het nieuws dat Amazon met de overname van Whole Foods de concurrentie voor Ahold Delhaize ging vergroten.

De AEX blijft voorlopig rond de jaartop hangen en de vraag is of de index zich verder kan optrekken aan het positieve sentiment in de VS. De kwartaalcijfers zullen waarschijnlijk niet voor veel richting meer zorgen nu vooral de kleinere bedrijven nog met cijfers naar buiten komen.

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en het laatste beursnieuws, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker