TA: ‘AEGON en NN GROUP onderuit’

De verzekeraars Aegon en Nationale Nederlanden Group dragen deze week de rode lantaarn. Moet je nu wel of geen verzekeraars in de portefeuille aanhouden?

Aegon vanaf augustus 2018 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

De aandelenbeleggers in de Nederlandse beurs kijken op vrijdagmiddag bij een intraday indexstand rond AEX 561,34 aan tegen de openingskoers van begin deze week. Er is niets verdiend, maar ook niets verloren. De eerste basisregel bij beleggen is het mijden of voorkomen van koersverliezen. Minder verlies betekent immers automatisch meer winst. Het aandeel Aegon noteerde zojuist ca. 10% koersverlies deze week. Verliesbeperking is wenselijk, want 11% koerswinst is nodig om 10% koersverlies te kunnen dekken. Vraag maar aan een verzekeraar hoe dat in zijn werk gaat. Het aandeel Aegon bevindt zich in een dalend trendkanaal en presteert aanhoudend slecht ten opzichte van de AEX-index in de afgelopen jaren. Het mijden van het aandeel Aegon voegt waarde toe.

NN Group vanaf augustus 2019 + 20/120-daags gemiddelden + relatieve sterkte t.o.v. Aegon

De beurskoers van het aandeel Nationale Nederlanden Group (= NN Group) is na Aegon deze week de grootse daler. De terugval deze week lijkt een tijdelijk fenomeen afgaande op de twee stijgende trendkanalen vanaf de bodem in maart dit jaar. De (roze) relatieve sterkte van NN Group afgezet tegen Aegon is daarentegen gestegen naar het hoogste niveau in de afgelopen twaalf maanden. De ‘buy the dip’-trendvolgers kunnen dagelijks de koers van NN Groep delen door de beurskoers van Aegon om met eigen ogen te zien welke van de twee de voorkeur geniet. Het is een manier om te weten welk aandeel gemeden moet worden en welke koopwaardig zou kunnen zijn.

DJ Stoxx 600 Insurance Sector + relatieve sterkte t.o.v. DJ Stoxx 600 index

Wist u dat het aandeel Aegon in maart 2000 een hoogste beursnotering ooit bereikte op € 53,68. Sindsdien is het bergafwaarts gegaan met de waardering van het zeer gerenommeerde Aegon. Maar feitelijk geldt de teruggang voor de hele beursgenoteerde Europese verzekeraarsbranche. In het afgelopen decennium werd een groot deel van de koersschade weliswaar weer ingelopen, maar die fase lijkt met ingang van het eerste kwartaal dit jaar voorbij. Een daling onder de meerjarige steunlijn in de Europese DJ Stoxx Insurance sector (SXIP) en duidelijke verzwakking ten opzichte van breed samengestelde DJ Stoxx 600 index maakt duidelijk hoe u de kans op koersschade in beleggingsportefeuilles kan worden verzekerd. Simpelweg door het mijden van beursgenoteerde verzekeraars.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×