TA: ‘AIRBUS veilig onderdeel in portefeuille?’

In de afgelopen 24 uur meldden media over een Airbus-vliegtuig dat tijdens een vlucht boven Frankrijk een onderdeel verloor. Is Airbus wel een veilige belegging?

AIRBUS vanaf december 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Er zijn om uiteenlopende redenen veel mensen die door vliegangst niet of nooit in een vliegtuig zullen stappen om daarna het luchtruim te kiezen. Zelfs als bewezen is dat vliegen tegenwoordig een zeer veilige vorm van reizen inhoudt. Iets soortgelijks geldt voor beleggen. Menigeen durft niet te beleggen uit angst om met koersverliezen te worden geconfronteerd. Zelfs als bewezen is dat met voorbedachten rade de risico’s goed beheersbaar zijn. Bijvoorbeeld door alleen te kopen zo dicht mogelijk bij een stijgend 20-daags gemiddelde dat boven een stijgend 120-daags gemiddelde noteert. Vergelijk de afstand tussen beurskoers en het 20-daags gemiddelde en vergelijk de afstand met het koerspotentieel naar de bovenkant van een stijgende trend. Dat is best een gokje waardig.

EssilorLuxottica vanaf december 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Het Frans-Italiaanse EssilorLuxottica is het resultaat van twee producenten van brillen. De beurskoers ontwikkelt zich boven de stijgende 20-daags en 120-daags gemiddelden in een stijgend trendkanaal. De bovenkant van het stijgende trendkanaal bevindt zich rond € 155 en de onderkant rond € 138. Bij een actuele beursnotering rond € 141 bedraagt het winstpotentieel bij een voortzetting van de stijgende trend dus € 14 en bedraagt het koersrisico € 3. Door deze bril bekeken zien de beleggingskansen in termen van kansen en risico’s er zeer rooskleurig uit. De kansen zijn immers bijna 5 keer zo groot dan de berekende koersrisico’s. Vanuit dit perspectief hoeft beleggen geen gok te zijn, maar een berekende afweging.

AEX-index op uurbasis vanaf 18 november + MACD-histogram + Relatieve Sterkte Index (RSI)

De (intraday) trend in de AEX-index kan o.a. worden weergegeven op uurbasis en daarvan afgeleide technische indicatoren. De koersgrafiek op uurbasis steeg op 22 november boven een dalende weerstandslijn en werd beloond met een positieve MACD-kruising en daardoor trendvolgend koopsignaal. Bij de opmaak van deze blog dreigt een daling onder de stijgende steunlijn en wordt een neerwaartse kruising in het MACD-histogram gesignaleerd. Hierdoor treedt een korte termijn verkoopsignaal op. De relatieve sterkte index (RSI) raakte vandaag bijna de grenslijn rond 70 aan, hetgeen een ‘overgekochte’ conditie zou opleveren. Het lijkt erop dat er kleine adempauze wordt ingelast in de opmars van de AEX-index.

Bekijk een LYNX Masterclass met Edward Loef:

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker