TA: ‘Alibaba Group & Tencent in de vuurlinie?’

De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China heeft nu ook geleid tot een discussie omtrent beursgenoteerde Chinese aandelen in de Verenigde Staten. Liggen Alibaba en JD.com nu onder vuur?

Alibaba Group (BABA) vanaf oktober 2015 + 20/120-daags gemiddelden

Het Chinese beursgenoteerde online shoppingbedrijf Alibaba Group (BABA) noteerde op 7 oktober jongstleden nog $ 172,09 maar wordt als gevolg van de handelsvete tussen de V.S. en China bedreigd door een ‘de-listing’. Het aandeel Alibaba Group noteerde gisteren $ 161,93 en testte daardoor een nieuwe meerjarige stijgende steunlijn getrokken langs de bodem van 2016 en begin dit kalenderjaar. Hoe de handelsoorlog eindigt, daar zijn ook de aandeelhouders van Alibaba Group nog niet uit. Er tekent zich een symmetrische driehoek af. Hieruit blijkt dat geen van de optimistische of pessimistische verwachtingen de overwinning kunnen opeisen. De 20/120-daags gemiddelden zijn wel omlaag gericht, dus de beleggers in Alibaba Group zijn niet erg gerust op de laatste ontwikkelingen. Bij een trendbreuk ontstaat er een dalingsscenario naar $ 120.

JD.COM Inc. (JD) op weekbasis vanaf oktober 2014 + 4/24-weeks gemiddelden + Fibonacci-levels

Het aan de Nasdaq genoteerde Chinese e-commercebedrijf JD.com Inc. (JD) is een belangrijke concurrent van Alibaba Group. De vooruitzichten voor de beurskoers verslechteren als gevolg van de daling van de beurskoers onder de 4/24-weeks gemiddelden en de negatieve kruising van het 4-weeks gemiddelde onder het (dalende!) 24-weeks gemiddelde. Het koersherstel dit jaar loopt stuk bij het 38,2% Fibonacci-retracement en ook tekent zich een (bearish) ‘rising wedge’-patroon af. Stijgende wigpatronen worden vaak aan de onderkant verlaten waarna de basis van de rally weer wordt opgezocht. Het aandeel JD.com zou dus zomaar weer naar ca. $ 20 kunnen terugvallen.

AEX-index op uurbasis vanaf 9 juli 2019

De top uit 2007 destijds bij een hoogste indexstand op 563,98 zorgt bij herhaling voor terugkerend aanbod. Sinds de top in januari 2018 sloot de AEX-index in 80% van de tijd onder deze trendlijn. De opwaartse kansen lijken daarom niet groot nu er zich in de grafiek op uurbasis een langere top aftekent inclusief de contouren van een kortetermijn dalend trendkanaal. Belangrijk in de technische analyse is het getal 3. Daarom moet extra aandacht worden besteed aan de derde ‘fan’lijn die nu rond AEX 560 moet zorgen voor steun. Er zijn al twee stijgende trendlijnen in de waaier van fanlijnen neerwaarts afgebroken. Een derde trendbreuk onder AEX 560 zou er wel eens voorgoed voor kunnen zorgen dat de top uit 2007 voor langere tijd uit beeld raakt.

Bekijk een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker