TA: ‘Alibaba een kans, Baidu een risico?’

De actuele marktomstandigheden bieden zowel kansen als bedreigingen. Zowel de haussiers als de baissiers moeten echter zeer selectief opereren.

Alibaba Group Holding Limited (BABA) vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Het is altijd lastig om in een volatiele beurs de aan- en verkoopmomenten goed te timen. Desondanks zijn er wel technische invalshoeken die enige houvast kunnen bieden zonder noodzakelijkerwijs te voorspellen. Neem als voorbeeld het 20-daags gemiddelde en het 120-daags gemiddelde. Beide gemiddelden geven aan de hand van de hellingshoeken en de onderlinge relatie een idee wat de trendrichting is. Het Chinese e-commercebedrijf Alibaba (BABA) illustreert in beide gemiddelden stijgende hellingshoeken. Dat is positief. Wanneer de beurskoers even terugvalt, dan geldt dit als een aantrekkelijk instapmoment. Garantie op succes is niet te geven. Wel betekent een dalende hellingshoek gegarandeerd een verslechterende conditie. Maar dat is nu niet aan de orde.

BAIDU Inc. (BIDU) vanaf 2019 + 20/120-daags gemiddelden

Het aandeel Baidu (BIDU) vertegenwoordigt de beurswaarde van de bekende Chinese zoekmachine. De zoektocht naar een positief rendement lijkt in technische zin nog ver te zoeken. Het 20-daags gemiddelde noteert onder het 120-daags gemiddelde en de hellingshoeken van deze gemiddelden zijn naar beneden gericht. De beurskoers (indicatief $ 97,64) is sinds een week weer dalend en is onder het 20-daags gemiddelde gekruist. Deze ontwikkeling tekent zich af binnen een dalend trendkanaal. Sommige aandelen kun je maar beter mijden.

Hang Seng index vanaf 2010

De beursbarometer in Hong Kong is een heel belangrijke indicator voor het wel en wee in Zuidoost Azië. Het goede nieuws tekent zich af via de recente succesvolle test van de onderkant van het meerjarige stijgende trendkanaal. Het slechte nieuws tekent zich in het afgelopen jaar af via een tweetal lagere toppen gevolgd door een daling onder het dieptepunt van 2018. Het actuele koersherstel heeft de Hang Seng Index (HSI) terug doen veren naar de paniekbodem uit 2018. Hogere niveaus zijn weliswaar niet uit te sluiten, maar de speculatieve vraag tussen 25.000 en 26.000 die voor de bodems in 2018 en 2019 verantwoordelijk was, zou natuurlijk kunnen besluiten om de positie zonder kleerscheuren af te gaan bouwen in afwachting van meer duidelijkheid over de economische gevolgen van het coronavirus.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker