TA: ‘TESLA alle remmen los’

Het lijkt er sterk op dat alle remmen los zijn afgaande op de koersontwikkeling van het aandeel Tesla. De explosieve stijging nodigt echter niet uit om in te stappen. Het lijkt op een koopclimax.

TESLA INC. (TSLA) vanaf 2019 op dagbasis + relatieve sterkte index (RSI)

Begin juni 2019 noteerde het aandeel Tesla Inc. (TSLA) nog onder $ 180. Op 31 december 2019 was de beurskoers gestegen naar $ 418,33. Zojuist toonde de tickertape $ 940. Daarmee lijkt de ruimte-missie van Elon Musk daadwerkelijk vorm te krijgen. De loodrechte stijging vertoont de kenmerken van kooppaniek. Om de koersrisico’s beheersbaar te houden kan de gelukkige bezitter van aandelen Tesla ervoor kiezen om de laagste intraday notering van de vorige handelsdag telkens als een vorm van vangrail toe te passen mocht er opeens een (flinke) reactie inzetten. De hoge RSI-waardering boven 93 wijst uiteraard op een extreme overwaardering.

ALPHABET INC. C (GOOG) vanaf april 2019 + 20/120-daags gemiddelden

Het aandeel Alphabet Inc. C. (GOOG) is rijp voor een stevige correctie. In de afgelopen maanden is sprake van een fraai stijgend trendkanaal. In de tweede helft van januari werd een opwaartse uitbraakpoging ondernomen, maar de $ 1500-grens lokte winstnemingen uit. Hierdoor blijkt nu sprake van een ‘bull trap’ (= mislukte uitbraak). Hierdoor neemt het risico van teleurstelling snel toe en daardoor ook de kans op winstnemingen. Dit laatste wordt nu bevestigd als gevolg van de lagere top die zich nu aftekent aan de bovenkant van stijgende trendkanalen. Dit patroon kan bij een daling onder $ 1421 gemakkelijk een neerwaartse versnelling naar $ 1300 inleiden.

AEX-index vanaf 4 november 2019 op uurbasis

De verbredingstopformatie in de AEX-index in de afgelopen anderhalve maand volgt tot heden-middag rond 16:20 uur het theorieboek voor patroonherkenning. Een neerwaartse uitbraak wordt vaak gevolgd door een stijging boven de dalende trendlijn van de verbredingstop. De snelheid doet ‘shortcovering’ vemoeden. Dit wordt beoordeeld als kenmerk van hoge mate van nervositeit en onzekerheid. Geen basis dus voor een stabiele marktomgeving. De theorie schrijft een nieuwe dalingsfase voor (naar AEX 581) zolang de AEX onder 606 noteert.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker