TA: ‘ASML Holding naar nieuw records’

Het aandeel ASML Holding startte de maand juli op € 189,10 en probeert nu echt opwaarts uit te breken. Na een korte terugval naar € 182,14 heeft de nieuwe uitbraakpoging meer kans van slagen.

ASML Holding vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden + RSI(14) + relatieve sterkte t.o.v. AEX-index

Beursexperts zijn recent terughoudend over het opwaarts koerspotentieel voor aandelen. Een tactiek om stijgende trends actief te bespelen geeft de combinatie van het 20-daags gemiddelde en 120-daags gemiddelde in samenhang met de beurskoers. Indien beide gemiddelden stijgen dan is zowel de kortetermijntrend als langetermijntrend stijgend. Een daling van de beurskoers onder het stijgende 20-daags gemiddelde opent de mogelijkheid voor een trendvolgend ‘kopen op zwakte’-beleid. Om de onzekerheid te begrenzen wordt het 120-daags gemiddelde als glijdende vangrail beoordeeld. Aan de hand van de koersontwikkeling van het aandeel TakeAway wordt dit beleid vandaag interessant. Een terugtest van de vorige top/weerstand biedt daarnaast nieuwe herstelkansen.

Kon. Philips + 20/120-daags gemiddelden + RSI(14)

Het aandeel Kon.Philips staat op het punt om de koerstop van vorig jaar 28 september 2018 (= € 40,01) te passeren. Er bestaan op dit moment echter nog twijfels of een uitbraakpoging zal lukken. Rond het huidige koersniveau stabiliseerde Kon.Philips vorig jaar gedurende 13 handelsdagen. Op dit moment zijn er tien handelsdagen op vergelijkbare hoogte onderweg. Het onvermogen om de weg opwaarts voor te zetten leidt nu tot een negatieve divergentie (lees: ‘lagere top’) in de relatieve sterkte index. Er is dus een krachtige uitbraak en langere aanloop nodig met een prijsmarge groter dan 3% om het aandeel Kon. Philips een duurzame rally toe te dichten.

AEX-index op uurbasis

De AEX-index voldoet aan de verwachtingen van een voortzetting van de stijgende trend. De stijgende hellingshoeken van de 20/120-uurs gemiddelden illustreren in slow motion een gestaag oplopende vraag met als resultaat nu een notering boven AEX 574. De hoogste notering werd vorig jaar bereikt bij 576,90. Zodra deze weerstand wordt gepasseerd ontstaat er ruimte naar AEX 590 en mogelijk zelfs hoger. Zodra de bovenkant van het stijgende trendkanaal is opgezocht moet rekening worden gehouden met de statistisch zwakke handelsmaanden augustus en september. In dat geval zal rond AEX-weerstand rond 572 als nieuwe steun moeten gaan acteren.

Volg een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker