TA: ‘BAM weinig constructief’

Klaarblijkelijk lopen er niet genoeg bouwopzichters rond met kennis van zaken wanneer een blik wordt geworpen op de koersgrafiek van Koninklijke BAM Groep. Weer een negatieve verrassing.

Kon. BAM Groep vanaf 2017 + 20/120-daags gemiddelden + Relatieve Sterkte Index (RSI)

Wanneer het gaat om ‘verborgen gebreken’ dan lijkt het aandeel Kon. BAM Groep genomineerd. Afgelopen week sloot het aandeel nog op € 3,9560. Gisteren opende de beurskoers op € 3,0340 en werd een hoog-laag beweging tussen € 3,19 en € 2,9460 gesignaleerd en een slotkoers op € 3,0040. In technisch opzicht was er geen dringende reden eind vorige week om een daling van ca. 25% deze week te vermoeden. Alleen de lagere top op 11 juni waarschuwde in de loop van afgelopen maand voor enige verkoopdruk. Nu de correctiebodem van mei rond € 3,54 neerwaarts is gepasseerd is er sprake van een lagere top en lagere bodem. De trendomslag van stijgend naar dalend is een feit. Het betekent dat herstelbewegingen die worden ondernomen in reactie op de ‘oversold’-waardering in de relatieve sterkte index waarschijnlijk tijdelijk en beperkt van aard zullen zijn.

Kon. BAM Groep vanaf 2017 + 20/120-daags gemiddelden + Relatieve Sterkte Index (RSI)

Koersperformance Goud future en Nasdaq-100 vanaf 1999

De termijnprijs van goud staat recent weer positief in de belangstelling. Het edele metaal is de koerstoppen van de afgelopen paar jaar opwaarts gepasseerd. Dit technisch fenomeen verdient niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn bijzondere belangstelling. Veel beleggers hebben vanwege de lage rente veel oog voor aandelen als het enige alternatief, terwijl de Nasdaq-100 index die volgepropt zit met veelbelovende groeiaandelen in de afgelopen 20 jaar het nakijken heeft. In relatieve zin lijkt goud opnieuw te gaan concurreren met de Nasdaq-100 index na een periode van jarenlange underperformance. De tijd is de beste vriend van de belegger. De tijdspanne vanaf 1999 toont aan dat goud een betere belegging is gebleken dan een mandje NDX-aandelen.

Koersperformance Goud future en Nasdaq-100 vanaf 1999

AEX-index vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

De AEX-index heeft zoals te verwachten viel enige moeite met het doorbreken van de weerstandzone gevormd door de koerstoppen van het afgelopen jaar. Tussen AEX 568,09 en 562,18 is na 28 juni dit jaar een ‘gap’ (= koersgat) ontstaan ten gevolge van gretige vraag op 1 juli bij aanvang van de handelsweek. Voor een goede harmonie geldt ook in de aandelenmarkt dat overgeslagen koersgebieden nog een keer moeten worden aangeslagen wil er weer muziek komen in de trend. Bij een daling onder het 20-daags stijgende gemiddelde (< AEX 562,60) wordt wellicht weer de goede toon gezet in de ambities naar hogere niveaus.

AEX-index vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Volg een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker